Hallands Nyheter

Så här får det inte gå till längre!

- Ingemar Ericsson (24:7) Bengt Johansson (24:7)

Svar

på ledarartik­eln ”Nödvändigt uppror för förändring i Varberg”.

Vård och omsorg. En mycket bra ledare i HN som pekar på att det krävs förändring­ar i Varbergs Omsorg. Och den förändring­en heter demokrati. Något vi i 24:7 påpekat ända från början.

En administra­tion som är satt att administre­ra en verksamhet, måste ju börja med att presentera en problembil­d. Först därefter kan ett beslut fattas, eller inte fattas alls om det inte godkänns av de som ska utföra jobbet. De som kan verksamhet­en bäst. Annars kommer verksamhet­en aldrig att fungera. Och alla de konkreta frågor som schemaoch semesterlä­ggning ska personalen besluta om själva. Som de alltid gjort tidigare. Detta är demokrati. På riktigt!

24:7:s medlemmar har deltagit i det partipolit­iskt obundna Undersköte­rskeuppror­et ända från början. För det är just sådana här folkrörels­er som måste till för att få upp frågorna på dagordning­en och skapa förändring­ar.

24:7 har kommunalt lagt fram de viktigaste frågorna: nej till tre semesterpe­rioder, att personalen fortsatt ska få lägga sina scheman, att hemtjänste­n inte ska betala p-böter ur egen ficka när p-plats saknas, att minutschem­an ska utredas med syfte att avskaffas och vi har argumenter­at för att bevara dygnspasse­n eller att stämpelklo­ckor ska bort.

När nu andra partier säger sig vilja förbättra för undersköte­rskorna, så kan ni ju börja med att inte rösta ner de förslag vi lägger. Det räcker inte med ord.

Administra­tionen har en nästan fanatisk inställnin­g till digitalise­ring. Och för många saker som digitalise­ras så tillsätts en administra­tör som ska skapa mätresulta­t.

BILD: ROGER LARSSON Vi anmärker inte på administra­tören, utan på var pengarna ska satsas. För på golvet vill vi istället ha sociala reformer: skriv ner heltidsmåt­tet så folk orkar jobba heltid. Det ger mer lön, bättre pension och mindre sjukskrivn­ingar.

Förändring och demokrati på riktigt. Något som är nödvändigt för att personalen ska orka med sitt livsviktig­a arbete att ge människor den varma trygghet och omsorg de behöver.

” Det är just sådana här folkrörels­er som måste till för att få upp frågorna på dagordning­en och skapa förändring­ar.

 ?? ?? Det krävs förändring­ar i Varbergs Omsorg, anser insändarsk­ribenterna.
Det krävs förändring­ar i Varbergs Omsorg, anser insändarsk­ribenterna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden