Hallands Nyheter

Lucas Raymond i blickfånge­t: ”Blev lite förvånad”

- Göran Sundberg

Målskytt – men också utvisad när han satt egna båset. Det hände mycket kring Lucas Raymond i 4–1-segern över Danmark.

– Jag blev lite förvånad, men jag låter domarna sköta sitt, säger Detroitstj­ärnan.

Jacob de la Rose tacklade danske Patrick Russell mot sargen framför svenska båset i numerärt underläge och höll honom kvar där.

Då blåste domaren för en utvisning på Raymond, som satt i svenska båset, för fasthållni­ng av klubban.

– Jag var nära på att få klubban i ansiktet och där vill jag inte ha den och så fick jag utvisning i stället, beskriver han.

Har du blivit utvisad från båset förut?

– Det har jag säkert när jag var yngre, men inget jag kommer i håg. Sånt som händer. Skönt att vi dödade utvisninge­n, säger han.

Lucas Raymond hade flera bra lägen innan han till slut fick utdelning när Sverige gick i från i tredje perioden.

– Skönt, jag kom in bra där så det var bara att nypa dit den. Vi har haft många chanser och skapat mycket i många matcher så produktion­en borde ha varit ännu högre. Men vi vinner matcherna, vi känner oss bättre och bättre för varje match, säger Raymond.

Med ett mål och en assist är han uppe på två mål och fem assist hittills.

Nu väntar USA i en direkt avgörande match om gruppseger­n redan på tisdagen.

Dit vill han att hans lag når: – Självklart är det viktigt, man vill vinna alla matcher, men samtidigt vinner man inte turneringe­n i gruppspele­t. Målet är att spela hela vägen till söndag. Men självklart sätter man sig i en bättre position, säger han.

USA har inte tappat en enda poäng ännu i turneringe­n.

– De har ett bra lag med många unga spelare. Jag känner coachen bra från Detroit, det är ett välcoachat lag. Det ska bli kul, de spelar på ett annorlunda sätt än vad vi har mött hittills, säger Raymond.

Den 21-årige Detroitfor­warden var nöjd med Sveriges avslutning­speriod mot Danmark. Där finns och receptet till att vinna över USA och plocka hem gruppseger­n.

"

När vi spelar med fart och kuggar i varandra i forecheck och spelar snabbt ur egen zon så är vi bra. Vi har väldigt många stora spelare som är bra på att nöta ned lagen. Lucas Raymond

Tre Kronor

– När vi spelar med fart och kuggar i varandra i forecheck och spelar snabbt ur egen zon så är vi bra. Vi har väldigt många stora spelare som är bra på att nöta ned lagen. Sedan behöver vi effektivit­et i special teams (numerärt över- och underläge) också, säger han.

 ?? BILD: FREDRIK SANDBERG ?? Lucas Raymond, till höger, klappas om av Lukas Bengtsson efter sitt mål i segern över Danmark.
BILD: FREDRIK SANDBERG Lucas Raymond, till höger, klappas om av Lukas Bengtsson efter sitt mål i segern över Danmark.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden