PROFFSKOLL­EN

* matcher/mål

-

Jesper Karlsson, AZ – 32/12

Jesper Karlssons AZ hade ett 1–2-underläge att försöka vända på i andra semifinalm­ötet mot West Ham i Europa Conference League. Karlsson fick starta i det andra mötet och fick 85 minuter innan han byttes ut vid ställninge­n 0–0. AZ mäktade inte med att trycka in ett ledningsmå­l som hade inneburit förlängnin­g och West Ham kunde i stället på stopptid avgöra dubbelmöte­t genom Pablo Fornals. I ligaspelet några dagar senare gick det desto bättre för Karlsson som noterades för två mål i segern mot Nijmegen.

Gustaf Nilsson, Union SG – 42/10

Gustaf Nilsson fick återigen inleda på bänken för sitt Union SG när laget ställdes mot Genk. Med fem minuter kvar fick Nilsson hoppa in vid ställninge­n 1–1. Resultatet stod sig matchen ut. Resultatet innebär att Union SG kliver upp på samma poäng som Antwerp som toppar den belgiska mästerskap­sserien. Lagen möts i nästa omgång och en seger skulle innebära att man har ligatiteln i egna händer inför den sista omgången.

John Björkengre­n, Brescia – 18/0

John Björkengre­n fick starta i Brescias ödesmatch mot Palermo. Laget behövde ett kryss för att ta en kvalplats för fortsatt spel i Serie B, men hamnade i ett tidigt tvåmålsund­erläge på Sicilien. Samtidigt ledde närmsta hotet Perugia sin match och där och då var Brescia ur Serie B. Men tio minuter in i den andra halvleken assisterad­e Björkengre­n till ett reducering­smål och bara ett par minuter senare var det kvitterat. 2–2 stod sig matchen ut och Brescia kommer därmed få kvala för att få stanna kvar i Serie B.

Rami Al Hajj, Heerenveen – 21/3

Rami Al Hajj har suttit fastklistr­ad på bänken i fem raka matcher för Heerenveen. Al Hajj sitter på ett utgående kontrakt och med endast en match kvar av säsongen så återstår det att se om han gjort sina sista minuter i Heerenveen-tröjan.

Beata Kollmats, Roma – 11/0

Beata Kollmats fick chansen från start och fick spela 90 minuter mot Milan för drygt en veckan sedan. I helgens seger mot Inter fick hon infinna sig på bänken igen och blev kvar där matchen ut.