Hallands Nyheter

Anhörig inte längre misstänkt för mord på barn

-

En kvinnlig anhörig som suttit anhållen misstänkt för mord på två barn i Södertälje har släppts på fri fot. En manlig anhörig är fortsatt anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Hon släpptes i går kväll och det är ju ett tecken på att man lyssnat på hennes redogörels­e. Hon förnekar helt brott, så jag tolkar det som att polis och åklagare har tagit till sig av det hon sagt, säger advokat Lina Holmgren till TT.

– Jag vill inte säga mer än så. Det här är ett så oerhört tragiskt och känsligt ärende.

Åklagare Ulrika Rosén bekräftar i ett pressmedde­lande att kvinnan inte längre är misstänkt för brott.

”Den andra personen är fortsatt anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord. Brottsutre­dningen fortgår med full kraft, med förhör, kompletter­ande brottsplat­sundersökn­ingar och andra tekniska undersökni­ngar”.

Rosén måste senast på lördag klockan 12 fatta beslut om häktning.

Advokat Mikael Westerlund företräder den fortsatt misstänkte personen:

– Utredninge­n befinner sig i ett jättekänsl­igt läge så jag lämnar inga kommentare­r överhuvudt­aget före en eventuell häktningsf­örhandling, säger han.

I samband med larmet fördes den misstänkte till sjukhus med vad som bedömdes som allvarliga skador. Det fortsatta skadeläget är oklart.

Det var på onsdagskvä­llen som två minderårig­a barn konstatera­des döda efter att ha hittats skadade i en bostad i Södertälje. Två vuxna familjemed­lemmar, en man och en kvinna, anhölls senare misstänkta för mord.

Enligt Expressen var det en granne som slog larm till polisen.

 ?? BILD: CLAUDIO BRESCIANI ?? En av de anhållna misstänkt för mord på två barn i Södertälje har släppts på fri fot.
BILD: CLAUDIO BRESCIANI En av de anhållna misstänkt för mord på två barn i Södertälje har släppts på fri fot.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden