Hallands Nyheter

Äntligen – ”Lex Veddige”

-

Veddige. Äntligen tas frågan om bostadsbyg­gande i Veddige på största allvar, i alla fall av Centerpart­iet …

Behovet av nya bostäder i Veddige har gällt i flera decennier, inte minst ett stort behov av lämpliga hyreslägen­heter för äldre. Många lever i dag mer eller mindre som ”fångar” i sina stora och arbetskräv­ande hus, samtidigt som barnfamilj­er söker med ljus och lykta efter hus/villor i samhället, utan framgång. Till saken hör också att de flesta äldre Veddigebor vill bo kvar i samhället.

Många har insett vilket fint läge Veddige har, med nära till ”allt”, bra kommunikat­ioner, underbar natur ända inpå knutarna och ett väl utbyggt idrotts- och kulturliv mm. Nu väntar vi, förutom på bostadsbyg­gnation, ”bara” på att simhallen ska renoveras och att cykelvägar­na till Värö och Derome ska komma på plats.

Eva Pehrsson-karlsson och Christian Persson, båda Centerpart­iet har båda, på ett berömvärt sätt, lyft frågan I HN respektive under kommunfull­mäktiges sammanträd­e den 16/4. I samband med mötet myntade dessutom Ann-charlotte Stenkil uttrycket ”Lex Veddige”, vilket borde kunna tolkas som att fler partier i fullmäktig­e och kommunstyr­elsen kommer att ta frågan på största allvar och att ni tar Varbergs Bostad i örat, efter flera decenniers nonchalant­a agerande. Upp till bevis !!!!

Men se nu till att inte låsa fast er vid enbart en lösning, som bygger på ”förtätning och stora bostadskol­osser”, när det finns lämplig och attraktiv mark på nära håll, som dessutom ägs av Varbergs kommun och som planerats för bostäder sedan många decennier (Vabränna/månsagård).

Som jag tidigare sagt: ”fungerar det att bygga i Horred (Arkadia Bostad i samarbete med Riksbyggen), så borde det inte vara några problem att få det att fungera i Veddige …

Och ett tips till alla övriga partier: Fatta nu pennan och berätta hur ni ställer er i denna fråga och hur ni tänker bidra till en lösning på problemet. Knyt också gärna kontakt med lokala byggmästar­e/byggföreta­g, till exempel Deromegrup­pen m fl, för att försöka väcka deras intresse.

Sten Unosson

 ?? ?? Som jag tidigare sagt: ”fungerar det att bygga i Horred (Arkadia Bostad i samarbete med Riksbyggen), så borde det inte vara några problem att få det att fungera i Veddige, skriver insändarsk­ribenten.
Som jag tidigare sagt: ”fungerar det att bygga i Horred (Arkadia Bostad i samarbete med Riksbyggen), så borde det inte vara några problem att få det att fungera i Veddige, skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden