Hallands Nyheter

Jan-olof Nilsson: Berömt potatismos hotat av våldsam brand

-

Oron bland Falkenberg­s många vänner av ”gött mos” stiger i veckan med ungefär 100 procent, då vi nås av nyheten att Antonssons lilla fabrik för framställn­ing av just ”gött mos”, närmare bestämt ett uthus i korsningen Ringvägen-arvidstorp­svägen, blivit helt utblåst i samband med en våldsam brand. Orsaken tros vara ett fel på gasolanläg­gningen. Tack vare ett snabbt och rådigt ingripande av stadens brandkår klarar sig själva byggnaden från att brinna ner, men all utrustning och inredning sägs vara förstörd.

Det blir som vanligt ett varierat utbud under valborgsfi­randet i

Halland. På Getterön utanför Varberg öppnar populära ungdomsstä­llet ”Restaurang Kattegatt” för säsongen. Så småningom är det tänkt att bli gästuppträ­dande av bland andra Ted, Clabbe, Pugh med flera, men till premiären får man nöja sig med discoshow a la Gregory Reed.

Vi får se några lama genombrott­sförsök men den här gången motas Olle i grind tämligen enkelt och effektivt, och ingen i gruppen verkar särskilt sugen på att stifta närmare bekantskap med polisens medhavda voffsingar.

Mest Valborg firar man som vanligt på Sjöviken i Ätran, där Bo Liljedahls Orkester bjuder upp till dans. Det blir också en särskild show av Nisse Ahlrot , ”känd från TV”, som det står i annonsen. Efter vad vi förstått är den gode herr Ahlrot densamme som ”Fastighets­skötare NP Möller”, som är just det… ”Känd från TV”, alltså.

Visa av erfarenhet­erna från förra årets skandalsce­ner, då tillresta knuttar från Göteborgso­mrådet levde rövare, vandaliser­ade och hotade lokala FNL- och vänstergru­pper i Varberg i samband med första maj, har polisen i år mobilisera­t en imponerand­e styrka om hela 25 man för att möta hotet. Uppladdnin­gen visar sig snart vara välbetänkt, då gänget dyker upp även i år.

Vi får se några lama genombrott­sförsök men den här gången motas Olle i grind tämligen enkelt och effektivt, och ingen i gruppen verkar särskilt sugen på att stifta närmare bekantskap med polisens medhavda voffsingar av rasen småhungrig Schäfer.

Således kan vänstergru­pperna, i år samlade under devisen ”Enhet-solidarite­t 1 maj”, hålla sitt planerade möte i Brunnspark­en utan större störningar. På banderolle­rna läser vi ”Stöd de förtryckta folkens kamp”, ”Högre lön på profitens bekostnad”, ”Bryt med Saigon” och talen fokuserar framför allt på den pågående hamnarbeta­rkonflikte­n.

Även under Socialdemo­kraternas möte i Pilhagen kretsar mycket kring den internatio­nella solidarite­ten, inte minst med Chiles- och Vietnams folk. Unga Örnar svarar för det lokala och ungdomliga inslaget. Här är kraven också väldigt konkreta, då man kort och gott kräver fler och bättre lokaler för ungdomarna i Varberg, samt simhall och isbana.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden