Hallands Nyheter

Böljan Falkenberg numret större än Vinberg i derbyt

I ösregnet på Vinåvallen var det Böljan Falkenberg som gick segrande ur derbyt mot Vinberg. Rasmus Larsson, som lämnade Vinberg för just Böljan i år, spelade fram till ett av målen i 2–0-segern för gästerna.

- Henric Holmberg henric.holmberg@hn.se

Rasmus Larsson och Tobias Wahlberg var två av Vinbergs viktigaste spelare när laget kvalade sig kvar i division tre i fjol. Inför den här säsongen tog duon steget över till lokalkonku­rrenten Böljan och på fredagskvä­llen var de tillbaka på Vinåvallen – som motståndar­e.

– Det är alltid kul att vinna derbyn och det är de matcherna som är roligast att spela. För mig är det såklart extra speciellt att komma tillbaka till Vinåvallen och spela. Många ansikten man känner igen. Det var lite speciellt att vara på andra sidan, men alltid skönt att vinna, säger Rasmus Larsson.

Han spelade fram till gästernas ledningsmå­l i det ständigt tilltagand­e regnet på Vinåvallen när han prickade Albin Anderssons panna med sitt inlägg efter 17 minuter.

– I första halvlek hade vi väldigt stora ytor på kanterna. Jag fick en bra boll och tog mig ner längs högerkante­n och sen vet jag att Albin är stark inne i boxen. Ett bra inlägg och en bra nick, så det var ett väldigt fint mål.

Med dryga kvarten kvar fastställd­e Rasmus Fridolf slutresult­atet till 0–2 när han fick bollen av Albin Andersson i straffområ­det och avslutade kliniskt nere vid stolproten. Det var ett Böljan som hade god kontroll på matchen och inte tillät Vinberg att komma till några heta målchanser.

– Vi skapar kanske lite för få lägen, men vi har bollen hela tiden och vinner tillbaka den väldigt snabbt när vi väl tappar den. Fina mål med, säger Rasmus Larsson. Hur var det att springa runt i regnet?

– När man väl spelar så är det nästan bara skönt, men man hade ju hoppats på lite mer vårväder än det här. Det kändes lite som en oktoberkvä­ll.

Vinbergs assisteran­de tränare Johan Lassagård stukade foten på en träning inför matchen och kom ej till spel.

– Jag är ändå rätt nöjd med grabbarnas prestation. Vi jobbar stenhårt, står upp för varandra och tömmer oss på energi. Sen har vi en motståndar­e som är skicklig, men som jag tycker att vi demolerar rätt bra förutom vid måltillfäl­lena där de är skickliga och lyckas göra två mål, säger Lassagård.

Det saknades lite målchanser för er.

– Vi har gjort ett mål på fyra matcher nu, så det är självklart ett problem. Det är något som jag och Michael (Svensson, tränare) får ta med oss till träningsve­ckan och träna ännu mer på, att få de här riktigt farliga chanserna som ger mål. Det är det svåraste i fotboll, att göra mål.

 ?? BILD: ROBERT BOMAN ?? Rasmus Larsson (vänster) var tillbaka på Vinåvallen som motståndar­e. Han fick fira derbyseger med sitt Böljan.
BILD: ROBERT BOMAN Rasmus Larsson (vänster) var tillbaka på Vinåvallen som motståndar­e. Han fick fira derbyseger med sitt Böljan.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden