Hallands Nyheter

Hemlighets­fullt Tvååker på jakt efter mål mot Torns

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Efter en match med stort spelöverta­g som slutade med förlust är Tvååkers IF ute efter att omvandla sina chanser till mål i mötet med Torns IF.

Tvååkers tränare Pierre Krantz var nöjd med lagets prestation i matchen mot BK Olympic som slutade med förlust 1–2 trots att laget radade upp chanser.

Tränaren lyfter fram statistike­n från matchen som visade att Tvååker var bättre på allt förutom just att göra mål. Tvååker hade bland annat 19–6 i avslut där 12 avslut kom inne i offensivt straffområ­de.

– Enligt Wyscout hade vi ett xg (förväntade mål) på över 2,05 samtidigt som Olympic hade 0,59. Det är otroligt övertygand­e siffror som bekräftar känslan att vi är bra men för dåliga i bägge straffområ­dena. Där behöver vi fokusera på att bli bättre men däremellan är vi riktigt bra.

– Sen får man ta statistik med en nypa salt men det är ändå ett tecken på att vi gör bra saker som fungerar. Vi har 15 nya spelare, i mångt och mycket ett nytt spelsätt så vi får bara låta det ha sin gång och hoppas att vi kan göra det så mycket bättre.

I helgen möter laget Torns IF på bortaplan i Ettan södra. Rent historiskt har mötena lagen emellan varit målsnåla och väldigt jämna resultatmä­ssigt.

– Men det här är ett helt annat Torn. De har bytt tränare, spelare och spelsätt från lågt och hårt arbetande försvar till högt stående ”extrempose­ssion.” Det är en otrolig skillnad.

– Jag är ganska imponerad av Torn och tycker att de har spelat riktigt bra. De körde över både Oskarshamn och Ljungskile spelmässig­t så det är ett tufft motstånd. De har kommit långt i sin process.

Att det är viktiga poäng som står på spel visar sig inte minst när Krantz får frågan om hur truppstatu­sen ser ut.

– Vi saknar en handfull spelare till den här matchen men jag vill inte bjuda Torn på vilka det är för de läser nog också HN...

Du mörkar alltså?

– Ja, det gör jag (skratt). Jag jobbar med alla marginaler just nu.

 ?? BILD: AVDO BILKANOVIC ?? Tvååkers IF:S tränare Pierre Krantz.
BILD: AVDO BILKANOVIC Tvååkers IF:S tränare Pierre Krantz.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden