Hallands Nyheter

Bois tar buss till Sundsvall: ”Kanske ingen drömresa”

- Kent Vikström kent.vikstrom@hn.se

Ett skadeskjut­et Varbergs Bois tar bussen upp till Sundsvall för att försöka studsa tillbaka efter förlusten mot Örebro senast. Då hoppas Tobias Linderoth att laget står för en bättre försvarsin­sats.

– Vi har pratat om hur vi släppte in målen och hur vi ska förbättra oss för att kunna göra ett bättre resultat i den här matchen, säger Bois tränare.

” Vi är ett gäng som brukar sitta och spela kort och annat så tiden går ganska fort fram ändå. Fredrik Andersson

Vid lunchtid på fredagen startade Bois sin drygt 80 mil långa bussresa upp till Medelpad. Laget stannar i Gävle och övernattar där innan de åker de sista 20 milen till Sundsvall på matchdagen.

– Kanske ingen drömresa när man är 36 år gammal (skratt) men det är bara att anpassa sig och göra det bästa av situatione­n. Vi är ett gäng som brukar sitta och spela kort och annat så tiden går ganska fort fram ändå, säger målvakten Fredrik Andersson och fortsätter:

– Det kommer nog vara värre på söndag när vi är hemma sex på morgonen med att försöka se till att ungarna inte kommer och hoppar på mig ett par timmar senare, säger han med ett leende.

Bois kommer senast från en tung förlust borta mot Örebro med 1–3 där laget stod för tveksamma insatser i defensiven vid samtliga baklängesm­ål. Målvakten tar på sig det ena av målen.

– Man får se sig själv i spegeln först. Vid det andra målet är det inte så att jag offrar ett näsben för att fläka mig fram på returen direkt. Det blir lite desoriente­rat kanske och jag blev nog lite feg.

– Vi har blivit hårt straffade men det är bara att titta på det, försöka rätta till och påminna varandra så det inte händer igen. Det gäller att gå vidare och släppa den så fort som möjligt nu när det blir täta matcher.

Vad tror du om matchen?

– Jag har varit upp till Sundsvall några gånger och det är ett spelskickl­igt lag som vill spela mycket och rulla bollen. Jag hoppas att vi kan straffa dem med det och sno bollen några gånger.

– Framför allt vill jag se att vi är modiga och vågar spela bollen framåt.

Tränaren Tobias Linderoth vill även han se ett helt annat agerande i defensiven i denna matchen.

– Vi har haft lite mindre bra prestation­er defensivt ibland och det har varit lite svajigt så vi behöver hitta en jämnhet i det vi gör. Det behöver vi göra i alla delar av spelet i 90 minuter plus, så det är det vi hela tiden måste sträva efter, säger Tobias Linderoth.

Han tillägger sedan:

– Sen får vi se vilken nivå vi kan komma upp i fysiskt. Kvalitet vet vi att vi har, men det gäller att göra jobbet som krävs.

Hampus Zackrisson är avstängd och missar matchen. Att flytta in Joakim Lindner i mitten och ta in Oliver Silverholt som högerback kommer inte vara ett alternativ då Silverholt skadat sig.

Det har även mittfältar­en Robin Tranberg gjort.

– Vi väntar på ytterligar­e besked om vad det egentligen är men i båda fallen handlar det om någon form av känning i en baksida.

Dessutom är Anton Liljenbäck, Maxime Sainte och Azeez Yusuf fortfarand­e skadade.

– Jag är trygg i den här truppen och känner att vi har spelare som kan gå in och göra ett jobb och så kommer det vara nu också. Om någon inte kan spela blir det nästa man som får chansen helt enkelt.

– Det är så fotbollen fungerar, det är så många spelare fått sina chanser

BILD: KRISTER ANDERSSON någon gång i karriären och helt plötsligt har man klivit i och tagit den.

Talangerna Diego Alfonsi, Albin Berggren, Arvid Wiklund och Måns Andersson finns alla med på bussen till Sundsvall. Om någon av spelarna startar matchen återstår att se.

– Tanken med truppen har hela tiden varit att det ska finna sen väg upp för unga och lovande spelare. Det finns alltid en chans till speltid när man är med på bänken.

 ?? ?? Varbergs målvakt Fredrik Andersson är självkriti­sk efter matchen senast och hoppas att laget ska stå för en bättre defensiv insats mot Sundsvall.
Varbergs målvakt Fredrik Andersson är självkriti­sk efter matchen senast och hoppas att laget ska stå för en bättre defensiv insats mot Sundsvall.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden