Hallands Nyheter

Revanschsu­get Falkenberg­s FF mot Onsala

- Henric Holmberg henric.holmberg@hn.se

Det var hög skärpa och koncentrat­ion när Falkenberg­s FF genomförde sin sista träning, på ett småkyligt Falcon Alkoholfri Arena, inför lördagens bortamatch mot Onsala.

Revanschlu­stan hänger i luften efter 0–1-förlusten hemma mot Norrby senast.

Fff-mittbacken Tim Stålheden om de främsta lärdomarna från den matchen:

– Att inte stressa upp oss. Sitter inte målet så är det lätt att bli lite stressade, men vi ska lita på det vi gör i 90 minuter plus så kommer målen komma. Gör vi det så är vi starka och då ska det mycket till för att slå oss.

Nästa uppgift i Ettan Södra är nykomlinge­n Onsala som tagit en poäng på sina fyra matcher och ligger sist i tabellen.

– Det är klart att det är revanschlu­sta i laget. Vi är inte nöjda med förra matchen, speciellt inte hur den slutade, och det vill vi visa i den här matchen och göra en mycket bättre match, säger Stålheden.

Hans huvudträna­re Christoffe­r Andersson tycker att de första 70 minuterna mot Norrby var väldigt bra.

– Sen är det 20 minuter där vi inte alls är bra. Det som händer är väl främst att Norrby ändrar lite strategi och blir mer direkta och raka i sitt spel. Vi ger bort massa fasta situatione­r i onödan och det skapar ett tryck emot oss.

Andersson märkte även att hans lag blev lite för ivrigt att gå framåt.

– Det gör att vi spelar bollen framåt vid fel lägen, tappar den och får både bolltapp och omställnin­gar emot oss. Vi måste fortsätta vara metodiska och ligga på i 90 minuter plus, för någonstans tröttnar lag i slutet av matcherna och då blir det än mer chanser. Vi ska inte vara laget som ger bort möjlighete­r i slutet för att vi tappar konceptet.

Vad tror du på för matchbild mot Onsala?

– Jag tror att lagarbetet blir extremt viktigt i den här matchen, att vi har tålamod i både defensiven och offensiven. Utifrån det har vi laddat den här veckan på saker i spelet som vi vill åt, svagheter som vi tycker Onsala har och självklart även pratat om deras styrkor.

Isaac Shears är tillbaka i truppen efter sjukdom. Gabriel Johansson, William Borgryd, Edvin Christians­son och Vincent Bodiroza saknas fortfarand­e, men Leonardo Farah Shahin är tillgängli­g efter att ha tvingats kliva av med smärtor mot ryggslutet senast.

 ?? ?? Falkenberg­s Tim Stålheden hoppas vara gladare än så här efter matchen mot Onsala.
ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON
Falkenberg­s Tim Stålheden hoppas vara gladare än så här efter matchen mot Onsala. ARKIVBILD: KRISTER ANDERSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden