Hallandsposten (Late Edition)

Många plask på Halmstad wakepark

Hylte: Kommunens sommarakti­vitet eter har börjat och först ut blev wakeboard på Halmstad wakepark. Humöret var på topp bland ungdomarna, trots ett och annat plask.

- Oscar Lernstad ol@hallandspo­sten.se

Hylte: Trots strålande sol blev det en blöt dag för Hyltes unga. Men upplevelse­n gav mersmak.

– Jag är inte så nervös utan mest taggad. Jag tror inte jag ska hoppa på ramperna men man vet aldrig.

Så säger Tamer Armaneh innan han ska testa på wakeboard för första gången. Bland Hylte kommuns kommuns sommarakti­viteter var wakeboard först ut. Bussen gick tidigt på morgonen från Hyltebruk för att ta ungdomarna till Halmstad wakepark i Grötvik.

– Jag visste inte att det här fanns för då hade jag definitivt testat det, säger Sebastian Håkansson, som också är med på dagens aktivitet.

Wakeboardp­arken i det gamla stenbrotte­t har två vajrar som sträcker sig över hela ytan. En motor med ett rep går längs med respektive vajer för att åkarna ska dras fram och tillbaka. Hinder och ramper är placerade i vattnet för lite mer rutinerade åkare att hoppa på. Sebastian Håkansson är först av Hylteungdo­marna att prova och han kommer upp ur vattnet blöt och glad.

– Det var jätterolig­t. Först var det läskigt men sedan blev det bättre. Det gäller att ha kul och lyssna på ledaren. Det här komma jag göra igen om jag får med Hampus.

” Det var jätterolig­t. Först var det läskigt men sedan blev det bättre.

sebastian Håkansson

Kompisen Hampus Ylmén är nästa på tur. Han är också nervös i början men efter ett litet tag slås han av hur lätt det är att stå på benen.

– Det var mycket lättare att hålla sig uppe än vad jag trodde. Men jag lyckades inte riktigt med svängarna.

Fredrik Malm, Theo Siljebo och Samar Armaneh är fritidsled­are i sommar och följer med på aktivitete­rna. Det har gått lite trögt med anmälninga­rna. Det fanns till exempel tolv platser för dagen men bara fyra anmälninga­r.

– Det kan vara för det är industrise­mester och många är bortresta, säger Fredrik Malm.

Den aktivitete­n som har flest anmälninga­r hittills är laserdome men ledarna hoppas fler anmäler sig lite senare.

– Det är bara tre personer som har anmält sig till när vi ska besöka Kungsbygge­t nästa vecka. Men förhoppnin­gsvis kommer det in lite anmälninga­r.

Det positiva med få anmälninga­r är att det blir mer tid i wakeparken och deltagarna får åka både två och tre gånger om de vill. Trots att Tamer Armaneh tyckte att det var svårt att ta sig upp och lite jobbigt för armarna är det självklart att han ska åka igen.

– Jag vill göra det en gång till för då kan det bli bättre än första gången.

Hampus Ylmén och Sebastian Håkanssson sneglar över till den andra banan där åkarna kör snabbare och hoppar både högt och avancerat.

– Vi kör så på nästa, säger Hampus.

– Lätt, svarar Sebastian.

 ?? Bild: Johan Persson ?? tamar armaneh blev trött i armarna efter första åket men vill fortsätta öva för att bli bättre.
Bild: Johan Persson tamar armaneh blev trött i armarna efter första åket men vill fortsätta öva för att bli bättre.
 ??  ?? sebastian Håkansson tyckte wakeboard var roligt och provar gärna igen.
sebastian Håkansson tyckte wakeboard var roligt och provar gärna igen.
 ??  ?? Många plask och skratt på Halmstad wakepark.
Många plask och skratt på Halmstad wakepark.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden