Hallandsposten (Late Edition)

Åtalat par häktat för stöld och grovt narkotikab­rott

- Amanda Pettersson BILD: UR POLISENS FÖRUNDERSÖ­KNING

Halmstad: En månad efter att Halmstadpa­ret åtalats för häleri, efter att ha försökt sälja stulna verktyg tillbaka till hantverkar­na som blivit bestulna, åtalades de igen. Nu sitter de båda häktade för grovt narkotikab­rott, häleri och stöld genom inbrott.

Det var för ungefär ett år sedan som Hotell Mårtensson i Halmstad utsattes för inbrott under pågående renovering. Bland annat stals verktyg.

Några dagar senare såg en av hantverkar­na som arbetade på hotellet att verktygen låg ute till försäljnin­g på Facebook.

Gärningspe­rsonerna var ett par från Halmstad. Mannen, i 50-årsåldern, erkände brott medan kvinnan, i 30-årsåldern, förnekade. Mannen åtalades även för vapenbrott då ett avsågat hagelgevär hittades i lägenheten, men nekade till brott. Åtalet skedde i mitten av mars i år.

Men i slutet av april i år greps paret igen och häktades två dagar senare. Den här gången för grovt narkotikab­rott. Detta efter att hotellpers­onal anträffat misstänkt narkotika på parets rum, under en städning, och tillkallat polis. Polis utförde därefter en husrannsak­an.

Tillsamman­s hade paret bland annat över 1,3 kilo amfetamin, men även tramadolta­bletter, alprazolam, pregabalin, zopiklon och cannabisha­rts. På parets säng låg sprutor innehållan­de misstänkt narkotika.

Vidare under husrannsak­an hittades sammanlagt fem stycken mobiltelef­oner som har sökts igenom av polis.

Genom bank- och Swishkonto­n fann polisen flera betalninga­r till och från kvinnans telefon, som enligt polisen kan antyda att paret sysslat med försäljnin­g av narkotika.

Ett urinprov från kvinnan påvisade att hon var påverkad av sju olika substanser, där bland annat amfetamin, tramadol och alprazolam.

I ett första förhör med polisen, där mannen delgavs misstankar kring grovt narkotikab­rott, vägrade han att svara på frågor.

Två månader senare förhördes mannen åter, men vägrade även den här gången att svara på frågor från förhörsled­aren.

Även kvinnan nekade till brott och svarade likt sin partner inte på de frågor som ställts. I senare förhör medgav hon däremot att det var hennes tabletter som polisen fann i lägenheten, men förnekade fortfarand­e till grovt narkotikab­rott.

På frågan om hur ofta hon brukar amfetamin svarade kvinnan att hon tar det dagligen, men ibland har uppehåll på några veckor. Kvinnan har även skulder på över 70 000 kronor.

Brottet bedöms som grovt eftersom det avser en stor mängd narkotika som, enligt polisen, paret har avsett att sälja. I förhör uppgav kvinnan att 1,3 kilo amfetamin går att sälja för 260 000 kronor.

I samband med detta åtalades paret även för häleri efter att tre pressbacka­r, som tidigare stulits från en byggarbets­plats i Halmstad, införskaff­ats av paret.

I nuläget sitter paret häktade och står åtalade för stöld genom inbrott, häleri och grovt narkotikab­rott.

 ?? ?? Under husrannsak­an hittades sammanlagt fem stycken mobiltelef­oner som har sökts igenom av polis.
Under husrannsak­an hittades sammanlagt fem stycken mobiltelef­oner som har sökts igenom av polis.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden