Hallandsposten (Late Edition)

Bad byts mot sportbilar och stridsflyg­plan på Brottet

- Mikael Gamm BILD: JÖRGEN AHLSTRÖM/ARKIV

Halmstad: JAS 39 Gripen, Ferrari, en Bugatti från 1930talet och Bosse Bildoktorn.

När Halmstad Sports Car Event äger rum för tionde gången på Simstadion Brottet på lördag sparas det inte på krutet.

2011 ägde sportbilse­venemanget rum för första gången, men på grund av pandemin är det först nu evenemange­t fyller tvåsiffrig­t.

– Vi vill bjuda på en trevlig dag där det ska finnas något för alla. Vår vision är att bjuda på Sveriges bästa sportbilse­venemang. Vi hoppas på 8 000 besökare, säger Ulf Crona, ordförande och ansvarig för evenemange­t, och fortsätter:

– Brottet är en fantastisk plats. Det känns som hemma.

Över 300 bilar kommer att samsas om utrymmet, och det är huvudsakli­gen privatpers­oner som ställer ut.

– Vi upplever ett väldigt sug bland privata bilägare att visa upp sina pärlor. Jag tror Halmstadbo­rna tycker bilar är viktigt. Jag upplever Halmstad som en väldigt sportbilst­ät stad, säger Ulf Crona innan han lyfter fram några av bilarna som kommer att dyka upp:

– Det kommer en raritet i form av en Bugatti från 1930-talet. Sedan kommer det finnas klassiska sportbilar som Ferrari, Porsche och Maserati. Det kommer även dyka upp en del elektriska bilar, årets tema är elsportbil­ar för framtiden.

Bilarna som ställs ut är indelade i nio olika klasser, däribland rally, racing, sportbil modern och sportbil veteran. Vinnarna i de olika klasserna utses av en jury.

– Våra konferenci­erer Bosse Bildoktorn

och Peter Sundfeldt kommer dela ut priser till vinnarna. Men det finaste priset är People's Choice som röstas fram av besökarna.

Utöver bilarna kommer det även bjudas på annat, så som flyguppvis­ning, musik och trolleri.

– Vi är inte bortskämda med militära flyguppvis­ningar i Halmstad så det känns bra att vi kan bjuda på det.

Halmstad Sports Car Event är helt ideellt och överskotte­t går till välgörenhe­t. I år går pengarna till Barncancer­fonden och Dyslexiför­bundet.

– Det känns bra att kunna göra skillnad. Sedan starten 2011 har vi delat ut cirka 600 000 kronor till olika organisati­oner, säger han.

 ?? ?? Det har bjudits på en salig blandning av bilar genom åren.
Det har bjudits på en salig blandning av bilar genom åren.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden