Hallandsposten (Late Edition)

Svenssons sköna inhopp i HBK efter alla motgångar

- BILD: JOHAN PERSSON Jan-Owe Wikström

Han fick hela 2020 och delar av 2021 spolierad på grund av en envis meniskskad­a och en tarmsjukdo­m.

Men nu är Halmstads BK:s 19-åriga mittfältsl­öfte Samuel Svensson på allvar på väg tillbaka, vilket han visade med sitt 3–0-mål på tilläggsti­d mot Landskrona Bois efter matchens vackraste anfall.

Halmstads BK Landskrona 3 0

– Jag skrek till Hugo att han skulle hoppa över bollen och sedan, när jag blev helt fri, var det ju bara att placera in den, skrattar Samuel.

Hugo – det är Neborg som liksom Samuel kom in i den andra halvlek, där även den tredje inhopparen, Viggo Rolfsson var delaktig i målet när han vann duellen på mitten som sedan gav Lorent Mehmeti fritt fram att löpa och spela in till Svensson.

– Ett riktigt inhopparmå­l och ett snyggt sådant. För inhopparna satte ju verkligen avtryck, konstatera­r tränaren Johan Bergström belåtet.

Jodå, för Svensson – som i normala fall spelar defensiv mittfältar­e i U19-laget – var det också hans första som innermittf­ältare i en mer offensiv roll i 3–5–2-uppställni­ngen som det, dagen till ära, var premiär för i U21-laget.

– Det tog en halvlek – sedan hittade vi rätt både försvars- och anfallsmäs­sigt. Men det blir ju så med spelare som normalt varken tränar eller spelar ihop, analyserar Bergström efter lagets fjärde raka seger. Samuel nickar instämmand­e: – Riktigt roligt att bli mer delaktig i anfallsspe­let, säger han som kom till HBK från Vapnö för fyra år sedan när det, efter U15 och U16, tog tvärstopp i U17 med först en meniskskad­a och sedan en tarmsjukdo­m.

– Meniskskad­a slog jag upp flera gånger och sedan kom tarmsjukdo­men på det. Så det har tagit tid att ta sig tillbaka.

Då hade Landskrona haft både det mesta och bästa före paus med Viktor Ekbloms nick i stolpen med öppet mål (31) som den vassaste.

I stället var det HBK som åtta minuter senare gjorde 1–0 när den mycket alerte Lorent Mehmeti snappade upp en slarvlig bakåtpassn­ing, rundade Svante Hildeman och elegant smekte in bollen från snäv vinkel.

När sedan lagets specielle måltjuv, Alexander Johansson rulllade in 2–0 i början av andra halvlek (55) efter att själv ha startat anfallet med en läcker klackspark var scenföränd­ringen totalt och Bois kom – trots många meriterade A-lagsspelar­e med lagkaptene­n Philip Andersson i spetsen – inte någon vart mot ett stabilt HBK.

Med Kazper Karlsson som speldirige­nt var hemmalaget i stället närmare 3–0 än Bois en 1–2-reducering. Tills det där 3–0-målet kom på tilläggsti­d. Signerat Mehmeti och inhopparna Rolfsson, Neborg och – Svensson.

Som nu hoppas få mer speltid i U21 efter att hittills ha startat en match, mot Värnamo borta (2–1).

– Ja, fler U21-minuter är första målet. Men sedan självklart att så småningom ta en plats i A-laget, ler Samuel efter sitt första mål i U21.

 ?? ?? Lorent Mehmeti och Kazper Karlsson (till höger) ställde ofta till det för Landskrona när HBK:s U21-lag tog revansch för A-lagets förlust.
Lorent Mehmeti och Kazper Karlsson (till höger) ställde ofta till det för Landskrona när HBK:s U21-lag tog revansch för A-lagets förlust.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden