Hallandsposten (Late Edition)

Lineheds amfiteater får liv med musik

- BILD: TOBIAS STJERNKVIS­T Linnea Gustafsson Tobias Stjernkvis­t

Om du vill hoppa hoppborg, äta picknick och lyssna på bra musik ska du ta dig till amfiteater­n på Linehed. Varje fredag vankas det familjetil­lställning i parken.

Med fokus på aktivitete­r som riktar sig till barn och unga vill Roots väcka liv i amfiteater­n på Linehed.

– Det händer ju nästan ingenting på Öster under sommaren. Parken har plats till jättemycke­t folk, säger Daniel Norrman som är kulturarbe­tare och grundare av Roots.

I parken bjuds det på musik i form av att en DJ är på plats och spelar. Sedan är det ett enkelt koncept där man tar med sig det man vill sitta på och det man vill äta. I parken finns även en hoppborg som blir väldigt uppskattad av barnen.

– Det blir en väldigt avslappnad miljö där du kan träffa dina vänner och det finns inget köptvång på plats. Första fredagen blev jättelycka­d.

Satsningen är ett samarbete med det arbete som kommunen och HFAB gör för att få bort Andersberg från listan som utsatt område 2025.

– Det är jättevikti­gt då mötesplats­er som den här skapar gemenskap. Det skapar sammanhåll­ning genom att vuxna som inte känner varandra börjar prata vilket gör att man börjar lita på sina grannar och de som bor runtomkrin­g. Barnen får intryck genom att lyssna på musik och leka med varandra och det är ju helt fantastisk­t. Till nästa år vill vi utöka aktivitete­rna i parken ännu mer, berättar Daniel Norrman.

För de utan picknick-korg kommer Klaus Fontana och Johannes Eriksson, från det nyligen grundade företaget Milega, baka pizzor.

– Vi gillar pizza och bakar här Napolitans­k pizza med vår egen twist. Det handlar om att ha kul, tjäna lite pengar och om fulla magar, säger Klaus med ett skratt.

Några som var på plats i fredags var Josefine Åhlin och familjen Drakrud.

– Vi bor rätt nära och hittade detta i kulturprog­rammet. Det är första gången vi är här, men definitivt inte den sista om vädret tillåter det, säger Josefine.

Det är många på plats som instämmer i mantrat att detta är ett välbehövli­gt inslag i området. Essa Cham är en av arrangörer­na och säger att fredagarna fungerar som en motbalans.

–Visst behövs det fler poliser, men sådant här behövs också. Vi behöver en mötesplats där alla är välkomna. Det är vad detta går ut på, berättar han.

Picknicken kommer att anordnas varje fredag 18.00–21.00 fram till 5 augusti. De som är med och arrangerar är Roots, HFAB, ABF, och Off Course.

Se fler bilder på hallandspo­sten.se

 ?? ?? Josefine Åhlin, Celeste Drakrud, Samuel Drakrud och Vendela Drakrud var på plats i fredags och de kommer återkomma fler fredagar.
Josefine Åhlin, Celeste Drakrud, Samuel Drakrud och Vendela Drakrud var på plats i fredags och de kommer återkomma fler fredagar.
 ?? ?? Johannes Eriksson och Klaus Fontana från Milega serverar pizza varje fredag.
Johannes Eriksson och Klaus Fontana från Milega serverar pizza varje fredag.
 ?? ?? Daniel Norrman, Essa Cham, Yousef Rahmé och de andra från gruppen som anordnar evenemange­t.
Daniel Norrman, Essa Cham, Yousef Rahmé och de andra från gruppen som anordnar evenemange­t.
 ?? ?? DJ Dillman på scenen.
DJ Dillman på scenen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden