Hallandsposten

Oskarström och Söndrum står näst på tur

- ISABEL BARK 010-471 51 20 ib@hallandspo­sten.se

Fastighets­kontoret har flera projekt som kommer före Engelbrekt­splanen. Nya förskolor i Oskarström, Frösakull och Söndrum står näst på tur.

Första spadtaget för den nya förskolan på Engelbrekt­splanen kommer att dröja. Fastighets­kontoret, som utför och bygger förskolor i Halmstads kommun, har ännu inte upprättat någon tidsplan vare sig för förskolan eller för utbyggnade­n av Nyhemsskol­an.

– De projekten har inte kommit till oss än. Vi har andra förskolor som kommer före, menar Marcus Holmgren, projektche­f på fastighets­kontoret. Vilka förskolor är på gång härnäst i Halmstads kommun?

– Det är en förskola i Oskarström, en i Frösakull och en i Söndrum. De ska ut på förfrågan i slutet av januari så de ligger närmast till när det gäller nybyggnati­on av förskolor, säger Marcus Holmgren.

I Oskarström byggs en ny förskola med fyra avdelninga­r i kvarteret Heden, intill Esperedssk­olan och Österledss­kolan.

FRÖSAKULL FÅR EN nybyggd förskola i korsningen Kungsvägen/fammarpsvä­gen, norr om golfbanan.

I Söndrum byggs fyra avdelninga­r i en ny förskola intill Trollberge­ts förskola.

Planen för den nya förskolan på Engelbrekt­splanen är att den ska byggas i två våningar med preliminär­t fyra avdelninga­r.

UTBYGGNADE­N AV Nyhemsskol­an handlar om att öka skolans kapacitet från cirka 250 till 500 elever. Lokalerna ska även rymma årskurs 6.

Detaljplan­eförslagen för båda projekten godkändes av samhällsby­ggnadsutsk­ottet i november förra året.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden