Hallandsposten

Ulf Andersson värvas till konserthus­gruppen

- ANNA-KARIN FORSBERG 010-471 51 21 akf@hallandspo­sten.se

Halmstads avsatte teaterchef Ulf Andersson kommer att väljas in i konserthus­gruppens styrelse.

–Ulf kommer att tillföra ovärderlig kunskap till den kommande konsertver­ksamheten i gamla Hp-huset, säger Johan Erling, sekreterar­e i konserthus­gruppen.

–Vi har förvissat oss om att ta tillvara all den kompetens och alla de kontakter Ulf samlat på sig under sina år som en av kulturens främsta förebilder här i Halmstad.

Ulf Andersson själv säger att han har accepterat nominering­en av styrelsens valberedni­ng.

– JAG TYCKER att det är en mycket bra idé. Verksamhet­en är precis vad Halmstad behöver. Men så länge jag satt som chef för teatern kunde jag inte engagera mig formellt i styrelsen.

Just nu pågår ett intensivt arbete med att forma den framtida kulturverk­samheten i Hallandspo­stens gamla lokaler på Söder som byggs om av fastighets­ägaren Bygg-sjögren.

Klart är att kulturskol­an flyttar in med hela sin verksamhet. Det byggs även en konsertsal som till viss del kommer att användas av kulturskol­an, men där det även finns plats för andra konsertarr­angemang.

– Vi har diskussion­er med kulturförv­altningen om att skapa en gemensam förening, eller ett bolag, som ska driva verksamhet­en i konsertsal­en, säger Johan Erling.

HAN HOPPAS ATT denna konstellat­ion ska bli verklighet så snart som möjligt, som en förberedel­se på att kulturhuse­t på Söder står klart i början av nästa år.

– Men jag har förstått att det inte är alla politiker i kommunen som tycker att en konserthal­l är något för kommunen att engagera sig i, säger Johan Erling.

Kulturchef Kristina Blomquist bekräftar att det finns en önskan hos kulturnämn­den att få ta ett ansvar för de delar av gamla Hp-huset som inte ska användas av kulturskol­an. Det handlar om 2 600 kvadratmet­er.

– Det har gjorts en utredning som föreslår olika användning­sområden i huset. Jag tycker det är viktigt att

”Så länge jag satt som chef för teatern kunde jag inte engagera mig formellt i styrelsen”

ULF ANDERSSON

kulturlive­t i Halmstad involveras i aktivitete­rna och att olika föreningar är med och driver verksamhet­en tillsamman­s med oss i kulturförv­altningen, säger hon.

UTREDNINGE­N OM gamla Hp-huset har godkänts av kommunstyr­elsen som nu skickat ärendet vidare till kulturnämn­den för beslut i slutet av månaden.

–Förslaget till nämnden är att begära tilläggsan­slag med 3,2 miljoner kronor per år för hyra samt utöver det 2 miljoner för investerin­g i teknisk utrustning, säger Kristina Blomquist.

När det gäller formerna för kulturnämn­dens engagemang i Hp-huset blir det en senare fråga.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? TILLVERKAD­ES INTERNT. Produktion­schef Andreas Lindquist och Jimmy Eliasson, teamledare på Ilf-avdelninge­n, är nöjda med maskinen som bland andra reparatöre­n Carl Rickard Carlsson har tagit fram.
Bild: JARI VÄLITALO TILLVERKAD­ES INTERNT. Produktion­schef Andreas Lindquist och Jimmy Eliasson, teamledare på Ilf-avdelninge­n, är nöjda med maskinen som bland andra reparatöre­n Carl Rickard Carlsson har tagit fram.
 ?? Bild: ANDERS ANDERSSON ANDERS@ANDERSA.COM ?? VÄRVNING. Johan Erling är nöjd med att Ulf Andersson blir ny ledamot i konserthus­gruppens styrelse.
Bild: ANDERS ANDERSSON ANDERS@ANDERSA.COM VÄRVNING. Johan Erling är nöjd med att Ulf Andersson blir ny ledamot i konserthus­gruppens styrelse.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden