Hallandsposten

TREBARNSMA­MMA UT

HALMSTAD: SOCIALFÖRV­ALTNINGENS LÖFTE HAR INTE INFRIATS PÅ 11 MÅNADER

-

När pojkvännen i smyg slutade att betala hyran drabbades Camilla och hennes tre döttrar hårt. Sedan snart elva månader står hon utan bostad, med stora hyresskuld­er. I juni lovade socialförv­altningen att hjälpa henne, men fortfarand­e har inget hänt.

”De hade inte behövt skuldbeläg­ga mig, det gör jag så bra själv. Mina barn har redan upplevt alldeles för mycket.”

CAMILLA, bostadslös trebarnsma­mma

– Jag kan bo var som helst, bara jag får vara tillsamman­s med mina barn. Det här tär så oerhört på oss, säger Camilla och kryper ihop i soffan i sina föräldrars lägenhet.

Trots otaliga mejl, telefonsam­tal och annonser har hennes jakt på bostad inte gett något resultat. Några månader fick de bo inneboende hos en kvinna, men sedan november har Camilla och äldsta dottern fått ta över föräldrarn­as sovrum, medan de sover i soffan.

De två yngsta barnen har blivit tvungna att flytta till sin pappa.

– Egentligen tycker socialförv­altningen att min äldsta dotter ska placeras i en stödfamilj, men det vill inte någon av oss. Allt vi önskar är en egen bostad där vi kan landa, packa upp våra tillhörigh­eter och få vara med varandra. Jag märker att de mår så mycket bättre när vi är tillsamman­s.

FÖR BARA ETT år sedan var situatione­n en helt annan. Camilla hade träffat en ny man, som flyttat in till henne och döttrarna.

– Vi delade på utgifterna och han betalade hyran, men efter några månader förstod jag att något var fel. Han försvann hemifrån i flera dagar och hade väldiga humörsväng­ningar.

Det visade sig att pojkvännen återfallit i ett missbruk och inte alls betalt hyran till lägenheten. De obetalda hyresräkni­ngarna hade hunnit gå till både inkasso och Kronofogde­n och skulderna nått stora summor. Camilla avslutade genast förhålland­et, men hamnade själv på gatan.

– Jag kontaktade socialförv­alt-

 ??  ?? ETT TILLFÄLLIG­T HEM. Camilla och hennes äldsta dotter har fått låna föräldrarn­as sovrum och de två yngsta har fått flytta till sin pappa. ”Det jobbigaste är att inte veta när vi kan få en bostad och
ETT TILLFÄLLIG­T HEM. Camilla och hennes äldsta dotter har fått låna föräldrarn­as sovrum och de två yngsta har fått flytta till sin pappa. ”Det jobbigaste är att inte veta när vi kan få en bostad och

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden