Hallandsposten

AN LÄGENHET

-

ningen, men fick mest höra att jag borde ha märkt att min pojkvän missbrukad­e. De hade inte behövt skuldbeläg­ga mig, det gör jag så bra själv. Jag har varit utsatt för våld i en tidigare relation, så mina barn har redan upplevt alldeles för mycket, säger hon.

I JUNI FICK hon dock besked om att hon beviljats ett så kallat garantiboe­nde genom socialförv­altningen. Det innebär att kommunen står för hyreskontr­aktet och sedan hyr ut i andra hand.

– För att få garantiboe­nde ska man egentligen ha tömt ut alla andra möjlighete­r under ett helt år och acceptera att bo på vandrarhem eller hos vänner, men de gjorde ett undantag på grund av barnen och för att jag inte själv försatt mig i den här situatione­n, berättar Camilla.

I socialförv­altningens beslut stod däremot ingenting om när hon kunde förväntas få hyra en lägenhet. Nu har det gått över åtta månader.

– Jag ringer hela tiden och undrar hur det går, men de säger bara att de inte har någon ny informatio­n. Tydligen är det min hyresskuld till HFAB som försvårar. För att få hyra av dem måste jag först reglera min skuld. Det spelar tydligen ingen roll att socialförv­altningen står för kontraktet eller att jag inte själv orsakat skulden.

På elva månader har Camilla lyckats betala tillbaka en del av skulden till HFAB, men känner att hon snart inte orkar med sin och barnens situation.

– Jag är näst intill desperat. Det jobbigaste är att inte veta när vi kan få en bostad och återförena­s som familj. Nu går vi alla runt i en ständig oro och ovisshet, säger Camilla.

 ??  ?? återförena­s som familj”, säger Camilla. Av hänsyn till barnen visar hon inte sitt ansikte på bild.
återförena­s som familj”, säger Camilla. Av hänsyn till barnen visar hon inte sitt ansikte på bild.
 ??  ?? UPPSAGD. När Camillas pojkvän i smyg slutade betala hyran blev familjen av med hyreskontr­aktet. Snart elva månader senare står hon och hennes tre barn fortfarand­e utan bostad – trots löfte om hjälp.
UPPSAGD. När Camillas pojkvän i smyg slutade betala hyran blev familjen av med hyreskontr­aktet. Snart elva månader senare står hon och hennes tre barn fortfarand­e utan bostad – trots löfte om hjälp.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden