Hallandsposten

Kvalitet och valfrihet är frukten av vinst

-

VINSTER I VÄLFÄRDEN. Det pågår enligt min mening en mycket märklig debatt angående vinster i välfärden. Socialdemo­krater och vänsterpar­tister bedriver kampanj mot de som vill vara med och utveckla välfärden och som vill göra det i egen regi.

Samtidigt applåderar man vinster inom läkemedels­industrin, byggnation av lokaler för välfärden, utrustning och hjälpmedel samt serviceför­etag inom just välfärden.

MEN, NÄR DET kommer till det som är verkligt nära oss människor, till vård och omsorg då gör man en mycket märklig logisk kullerbytt­a, då ska det helst inte finnas några företag och det blir plötsligt fult med vinst–vinst som är en förutsättn­ing för utveckling och överlevnad av företagare och företag.

Vi ska vara glada för att människor vill engagera sig och utveckla vård och omsorg och göra det i egen regi. Jag har sett utmärkta exempel på detta i vårt land.

Det framställs också att riskkapita­lbolag är en elak och ond företeelse i Sverige.

Riskkapita­l har minst två väldigt viktiga uppgifter, den ena är att förse företag med just kapital för man ska kunna utveckla sin idé och sin verksamhet när andra finansiell­a aktörer såsom banker inte räcker till. Det andra är att se till att utveckla och förädla dessa företags verksamhet­er så att det blir livskrafti­ga företag som fortsatt kan bedriva sin verksamhet på en global och konkurrens­utsatt marknad.

NÄR MAN VILL försvåra och förbjuda människor att bedriva och utveckla verksamhet­er inom vård och omsorg då ger man sig på inte minst kvinnor, för just inom vård och omsorg finns det fler kvinnor som är företagare, något som vi i Sverige verkligen behöver.

Kvalitet, valfrihet och välfärd är frukten av vinst!

Mats Eriksson (M)

 ?? Bild: EMMA HASSELGREN/ARKIV ?? VILL HA KVAR VINSTERNA. Att jobba emot vinster i välfärden är enligt insändarsk­ribenten att jobba emot de som vill bidra till att utveckla den.
Bild: EMMA HASSELGREN/ARKIV VILL HA KVAR VINSTERNA. Att jobba emot vinster i välfärden är enligt insändarsk­ribenten att jobba emot de som vill bidra till att utveckla den.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden