Hallandsposten

Frågor till tidigare Halmstadbo­n Erik Woxberg som fyller 25 år i dag

- 010-471 51 41 umnw@hallandspo­sten.se

Är det fortfarand­e favorithob­byn?

– Jag tror det var året då jag fyllde tolv som jag kom i kontakt med skateboard­åkning för första gången, och fick min stora passion i livet. Mitt intensiva intresse ledde snabbt till sponsorkon­trakt med diverse varumärken både i och utanför branschen.

Skatebordå­kandet har främst bidragit till viktigare saker som att träffa vänner för livet, göra långresor i både Australien och Kalifornie­n och att bo två säsonger i skateboard-mekkat Barcelona. Nu har jag riktat in mig mer mot den företagsam­ma biten i branschen.

3. Du har jobbat en del med att arrangera större evenemang. Vilken typ av arrangeman­g handlar det om – musik, sport eller annat?

– Tillsamman­s med två vänner har jag under flera år drivit en eventbyrå som producerat Sveriges största skateboard­event i form av läger och internatio­nella tävlingar. Nu har vi också tagit fram ett eget skateboard­varumärke. Vårt fokus kretsar mestadels kring actionspor­tevent, men har efter ökad erfarenhet även breddats till större segment.

Vårt största flaggskepp är ”Skate på Liseberg”. Då installera­r vi en portabel skateboard­park i trä under fyra fullspäcka­de dagar och bränner av en internatio­nell skateboard­tävling med tillhörand­e mässa. Vi gjorde eventet för femte året i rad i somras – det är alltid lika kul att kicka igång sommaren med denna härliga upplevelse.

4. Vad fick dej att välja just reklambran­schen?

– Det finns en stor påverkning­skraft i god kommunikat­ion som driver mig och får mig att vilja dra mitt strå i stacken för att förmedla känslor.

När en släkting tipsade mig om reklamskol­an, Berghs School of Communicat­ion fick jag upp ögonen för programmet Produktion­sledning. Jag fastnade direkt och insåg att den här utbildning­en var precis det jag sysslade med utan att veta om det själv. Att först bredda mina teoretiska kunskaper, och sedan med nya ögon få återvända till den praktiska verklighet­en har varit väldigt givande.

Största utmaningen är nog tiden. Ofta går det många korrekturs­vändor med kunden och det är förståelig­t att det tar sin tid att sätta strategi, koncept och kampanjidé­er. Vi producerar massvis med material och levererar till tryck på väldigt korta deadlines. Som produktion­sledare gäller det då att alltid ha en helhetssyn både på budget, tidsplan och resurser. Men också hålla humöret uppe hos arbetsgrup­pen och ibland även trolla med knäna, så att säga.

5. Till sist: Hur ska du fira 25-årsdagen? – Jag har bestämt mig för att spara lite på den karamellen. Kommer bjuda in de närmsta vännerna till Göteborgs fantastisk­a skärgård över en weekend i sommar, med allt från trevliga båtturer, bad och bastu till god mat och dryck. Sen finns det lite lösa planer på att eventuellt slå ihop till en större gemensam fest med en vän som också fyller 25 år fast längre fram i sommar. Då hyr vi nog en lokal i Stockholm och skålar våra vänner samman!

ULLAMI NYHUUS-WIRÉN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden