Hallandsposten

”Nya” Halmia tänker inte bli tvåa

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Halmias herrar är tillbaka i träning. Med nya tränare – och halvdussin­et nya spelare. – Vi har som målsättnin­g själva att ta steget upp. Vi ska inte komma tvåa utan i år ska vi vinna skiten, deklarerar målvakten Malte Påhlsson, 17.

Halmia inledde försäsonge­n med två dagars fystester inomhus i Kombihalle­n. Det första fotbollspa­sset är först på torsdagen.

Vinteruppe­hållet var turbulent med succéträna­ren Patrik Ingelstens plötsliga avhopp till Gais i Superettan. I stället har Ingelstens assistent Anders Wallin tagit över, uppbackad av Emil Tillander från akademilag­et.

MITTFÄLTAR­EN NICLAS Taube, numera ålderman i den föryngrade truppen, och Malte Påhlsson vill dock avdramatis­era tränarbyte­t:

– Jag tycker inte att det har varit så turbulent. Det är nog utifrån det har känts så, i så fall. Vi har ju haft Emil lite innan och Wallin var med hela förra året så det är inte en så konstig övergång, menar Taube, 29.

– Det är ju ändå vi som ska göra jobbet, säger Påhlsson. Sker någon kursändrin­g eller

– Det är svårt att säga eftersom vi inte har börjat träna fotboll ännu. Men det låter som att det är ungefär samma, svarar Niclas Taube.

Hans nya axeloperat­ion har dröjt, men ska genomföras den 25 januari. Den här gången tänker han skynda långsamt och räknar inte med spel förrän till hösten.

– De ska ta ett ben i axeln som man inte behöver och så sätter de det i vägen typ, plus att de syr ihop allting. Sedan ska det inte kunna gå ur led igen, hoppas han.

HALMIAS A-TRUPP består av 20 spelare, inklusive Taube och anfallaren Joe Sise, som också lär missa hela våren efter sin nya hälseneope­ration.

Ett sent minus är offensive Tom Stenberg, som ska flytta till USA för studera och spela fotboll på ett universite­t.

Pojklandsl­agsaktulle mittfältar­en Zemri Callaku, som har flyttats upp från akademilag­et, missar de fyra första serieomgån­garna. Han är avstängd till och med den 5 maj efter en utvisning i en U-lagsmatch i höstas.

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? FULL FART MOT 2017. Från vänster Ola Lindh, Per Gulda, Anton Jonsson, Rasmus Bengtsson, Alexander Sakac (ny), Isak Petersson (ny), Alexander Hall Ling, Adrian Hallsö (ny), Malte Påhlsson och Niclas Taube knatar på under Halmias fystester i Kombihalle­n.
Bild: LINA SALOMONSSO­N FULL FART MOT 2017. Från vänster Ola Lindh, Per Gulda, Anton Jonsson, Rasmus Bengtsson, Alexander Sakac (ny), Isak Petersson (ny), Alexander Hall Ling, Adrian Hallsö (ny), Malte Påhlsson och Niclas Taube knatar på under Halmias fystester i Kombihalle­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden