Hallandsposten

Lundqvist släppte in sju mål

- TT

New York Rangers Henrik Lundqvist släppte in sju mål under de första två perioderna i Nhl-matchen mot Dallas. Trots lagets upprycknin­g i tredje perioden tog Dallas hem segern med 6–7.

Sju insläppta mål på två perioder, det är rekord i Nhl-karriären för Rangers-målvakten Henrik Lundqvist, om än inte ett positivt sådant.

– Det är pinsamt, frustreran­de och en besvikelse på samma gång, säger en nedstämd Lundqvist efter matchen enligt nhl.com.

Han räddade 20 av 27 skott på mål under matchens första två perioder.

Efter andra perioden hade Dallas en 7–3-ledning. I tredje ersattes Lundqvist av Magnus Hellberg som murade igen målet, men det räckte inte till seger trots Rangers rejäla ryck i tredje. Hellberg satte stopp för fyra skott på mål. Det var svenskens första Nhl-match den här säsongen.

LUNDQVIST HAR SLÄPPT in 12 mål på 49 skott på mål i de senaste fyra spelade perioderna och 20 mål på 113 skott de senaste matcherna.

– Just nu är jag på botten. Före ledigheten kändes det som att jag var på väg åt rätt håll, och gjorde exempelvis en riktigt bra match mot Philadelph­ia. Men hela den här säsongen har det varit perioder när jag definitivt känt att jag måste spela bättre.

Lundqvist stöttas av lagkaptene­n Ryan Mcdonagh:

– Vi försätter honom i svåra situatione­r, och det är inte schysst, säger Mcdonagh.

EFTERSOM ANDREMÅLVA­KTEN Antti Raanta är skadad kommer Lundqvist att få spela även nästa match, mot Toronto natten mot fredag.

– Han kommer att jobba hårt och vi ska försöka att spela bättre framför honom, säger coachen Alain Vigneault.

New York Rangers Mika Zibanejad gjorde två mål i matchen, som var hans första sedan han bröt ett ben i november. Han har missat 25 matcher.

– Det låter väldigt klyschigt men när man kommer tillbaka från en sådan här lång skada handlar det om att förenkla saker och försöka komma in i det.

Zibanejad har hittills gjort sju mål under säsongen.

 ??  ?? ”PINSAMT”. Henrik Lundqvist var nedstämd efter ha släppt in sju mål på två perioder.
”PINSAMT”. Henrik Lundqvist var nedstämd efter ha släppt in sju mål på två perioder.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden