Hallandsposten

Murray vann trots fotskada

- TT

Trots att han trampade snett och tvingades få behandling kunde världsetta­n Andy Murray vinna komfortabe­lt över Andrej Rublev i Australian Open.

Britten ledde med 6–3, 6–0, 1–1 när högerfoten vek sig. Murray grinade illa och linkade försiktigt på den skadade foten, men kunde ändå vinna ett game innan han fick läkarvård.

Ryssen lyckades dock inte rubba Murray, trots att världsetta­n fortsatte att halta runt på centrecour­ten i Melbourne Park och Murray vann det tredje setet med 6–2.

– Foten gör lite ont, men det är inget allvarligt. Jag kunde röra mig ganska okej och det kommer att bli bra när jag satt lite is på, säger Murray.

I tredje omgången ställs han mot amerikanen Sam Querrey.

– Det blir en tuff match. Han servar bra och tar mycket chanser med sin forehand. Jag måste spela bra för att vinna.

VÄRLDSETTA­N PÅ DAMSIDAN, Angelique Kerber, får fortsätta kämpa för sina segrar. På sin 29-årsdag blev det en ny tresetare, nu mot tyska landsmanin­nan Carina Witthöft.

Kerber slog in matchbolle­n först efter två timmar och åtta minuters spel till segersiffr­orna 6–2, 6–7, 6–2 mot 89-rankade Witthöft.

– Att spela under den här presssen är ett privilegiu­m, jag försöker njuta av att spela på den här mäktiga arenan, säger Kerber som är regerande mästare i Australian Open.

Nu väntar 58-rankade tjeckiskan Kristyna Pliskova som skrällde och slog ut 29-rankade rumänskan Irina-camelia Begu i raka set, 6–4, 7–6.

DEN FÖRRE VÄRLDSETTA­N Roger Federer vann en tuff tresetare mot kvalspelar­en Noah Rubin, USA. Schweizare­n tappade ett servegame i det tredje setet som fick avgöras i tiebreak.

– Min serve höll mig kvar i matchen, säger Federer.

Efter det långa skadeuppeh­ållet har Federer tappat till 17:e plats på världsrank­ningen. En konsekvens av det är tuffare motstånd tidigare i turneringa­rna och i nästa omgång ställs han mot den tionderank­ade tjecken Tomas Berdych.

– Banorna är snabba och han har orsakat mig problem tidigare på snabba banor, säger Federer.

 ??  ?? GRINADE ILLA. Andy Murray trampade snett och tvingades ta hjälp av läkare.
GRINADE ILLA. Andy Murray trampade snett och tvingades ta hjälp av läkare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden