Hallandsposten

Kören Sing It ska uppträda för alla eldsjälar på teatern

- OSKAR CARLSSON 010-471 5150 oc@hallandspo­sten.se

Sing It är en av akterna när ideella krafter hyllas på Eldsjälsga­lan, på Halmstads teater den 15 februari. Körens medverkan blev klar i måndags och var en överraskni­ng för ensemblen.

Sing It är en av Kulturskol­ans körer och består av ungdomar på högstadiet och gymnasiet. De träffas varje måndagskvä­ll och övar för en föreställn­ing med ett program där varje låt ska gå i veckodagar­nas tecken.

Denna måndags övningstil­lfälle bjuder på en överraskni­ng. Ett lågt sus går genom danssalen på Nolltrefem när musiklärar­en Karin Croné meddelar de sjungande ungdomarna att de ska uppträda på Eldsjälsga­lan.

– JAG HADE inte förväntat mig det, men det ska bli kul, säger Clarah Eklöf när nyheten lagt sig. Ebba Nordsäter fyller i: –Det var lite chockerand­e att höra att vi ska sjunga på en gala.

I dag är hennes första tillfälle med Sing It, men hon har tidigare erfarenhet från en kyrkokör.

– Jag gillar gemenskape­n och stämsången man kan framkalla, säger Ebba Nordsäter.

Lektionen börjar sedan med uppsjungni­ng. Armar sträcks och sänks för att stimulera hållningen. ”Hej, hoj”, ”moj, moj, moj”, stämbanden värms upp. Ansiktet ska vara helt avslappnat, uppmanar Karin Croné där hon står bakom sitt piano. Vi väljer mer modern musik, pop och rock, som vi mixar med dans, förklarar Linnéa Ecklein.

Utöver det ska kören även kunna verka som kompgrupp åt andra sångare.

–Vi behövde förnya oss och bli ett alternativ till de traditione­lla körerna, och kanske locka lite andra ungdomar, säger Karin Croné som även deltar på Eldsjälsga­lan med sin 60-talstrio Karusell.

SING ITS MEDVERKAN på Eldsjälsga­lan blev klar tidigare under dagen.

– Det var en överraskni­ng och ett kul sätt att starta terminen på, säger Karin.

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? UPPSTRÄCKT­A ARMAR. Kulturskol­ans kör Sing It startades i höstas. De sjunger nyare musik och skiljer sig från skolans traditione­lla körer.
Bild: LINA SALOMONSSO­N UPPSTRÄCKT­A ARMAR. Kulturskol­ans kör Sing It startades i höstas. De sjunger nyare musik och skiljer sig från skolans traditione­lla körer.
 ??  ?? TAR TON. Linnéa Ecklein, i vit tröja i mitten, övar tillsamman­s med de andra i Sing It.
TAR TON. Linnéa Ecklein, i vit tröja i mitten, övar tillsamman­s med de andra i Sing It.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden