Hallandsposten

KRULJ TILLBAKA I HBK

FOTBOLL: LÄMNAR TVÅÅKER FÖR ATT BLI ASSISTERAN­DE TRÄNARE

- JAN-OWE WIKSTRÖM jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

– Det är lite av en dröm som går i uppfyllels­e, att få komma tillbaka till HBK där jag som spelare kanske hade mina bästa år, säger Igor.

Med bland annat Erik Edman och Klebér Saarenpää som namnkunnig­a konkurrent­er föll ändå valet till slut alltså på Tvååkers unge chefsträna­re.

– Han har ett driv och en kunnighet och trots sin ålder, stor erfarenhet både som spelare och tränare, motiverar Hbk-tränaren Janne Jönsson.

JUST ÅLDERN PÅMINNS Igor ofta om.

– Fast det är nog andra som tänker mer på det än jag själv. Jag menar, det är ju inte badminton som jag har hållit på med innan utan fotboll i hela mitt liv.

Jodå, för även om Igor – som kom till Sverige som treåring när föräldrarn­a flydde kriget i det forna Jugoslavie­n – egentligen ville lira hockey, ”det var för dyrt”, började han med fotboll i Leikin, fem år gammal.

HBK BLEV NÄSTA steg i karriären, där han dock aldrig lyckades ta en A-lagsplats utan i stället hamnade i Ängelholm och så småningom Halmia (lån), SV Wilhemshav­en (Regionalli­ga Nord, tyska fjärdeliga­n) och till slut Qviding.

I stället inledde han sin nya karriär som U21-tränare i Varbergs Bois 2013, men bara ett halvår senare klev han upp som assisteran­de i Bois under Jörgen Wålemark.

– Det var enormt lärorika 2,5 år, säger Igor.

För inför 2016 ersatte han på kort varsel den avhoppade Stig Kristensso­n som chefsträna­re i nyblivna division 1-laget Tvååker som han dock inte lyckades rädda kvar.

– Ett roligt år ändå, där man prestigelö­st fick göra det mesta, inflikar Krulj som då också hade nytta av sin ekonomiutb­ildning från Högskolan i Halmstad.

Men när HBK hörde av sig såg Igor sin stora chans.

– Jag hade ett fantastisk­t bra samtal med Janne och är enormt tacksam över att få chansen. Och även till Tvååker som ger mig den trots kort varsel där de är glada för min skull.

I SAMBAND MED tränarjobb­et i Bois flyttade Igor 2014 till Varberg, ”bättre att vara på planen än i bilen”. Men nu flyttar han hem igen tillsamman­s med sin sambo Sema Zabit där hans första uppdrag blir träningslä­gret i spanska Salou. Vad tror du dig kunna tillföra?

– Hårt jobb och ny energi. Sedan kan det ju vara en fördel med åldern eftersom jag kanske förstår de unga spelarna bättre. Janne Jönsson håller med: – Vi har varit väldigt få i ledningen jämfört med många andra klubbar. Men nu har vi en större chans att fånga individen, både fysiskt, taktiskt och tekniskt, utan att Igor för den skull ska vara individuel­l tränare.

– I stället ska han arbeta som coach på fältet, men även jobba med analyser och scouting. Och det är naturligtv­is ingen nackdel att han har Hbk-förflutet, säger Hbk-tränaren i förberedel­serna inför säsongens andra träningsma­tch, mot Öster.

Han blir med sina 28 år den yngste tränaren på elitnivå i svensk fotboll, för övrigt lika gammal som en viss Roy Hodgson var när han en gång tog över Halmstads BK. – Så där ligger jag efter, skrattar Igor Krulj som nu lämnar chefsträna­rjobbet i Tvååker för att bli assisteran­de i HBK.

– DÅ VILL jag självklart att vi ska bli mer spelförand­e, men samtidigt hålla ihop laget defensivt lika bra som mot FCK. Annars är jag inne på att även nu dela matchen på några spelare för att inte få för hög belastning, förklarar Janne som får klara sig utan sjuka Jesper Westerberg och Fredrik Olsson, men där Nikolai Alho debuterar och provspelan­de Andre Ntambue ska få speltid (se faktarutan intill).

Den matchen missar dock Igor Krulj. För först har han ett annat jobb att slutföra när han ska coacha Tvååker mot Falkenberg­s FF i helgen.

 ?? Bild: KRISTER ANDERSSON ?? YNGST I TRÄNARKÅRE­N. Igor Krulj återvänder till HBK där han blir ny assisteran­de tränare och med sina 28 år den yngste tränaren av alla på elitnivå i svensk fotboll.
Bild: KRISTER ANDERSSON YNGST I TRÄNARKÅRE­N. Igor Krulj återvänder till HBK där han blir ny assisteran­de tränare och med sina 28 år den yngste tränaren av alla på elitnivå i svensk fotboll.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden