Hallandsposten

Sd-topp synas internt

- ANDERS HOLMER 010-471 51 30 ah@hallandspo­sten.se

SD på riksnivå ska nu titta närmare på Stina Isakssons agerande för att avgöra om hon blir ett ärende för medlemsuts­kottet.

”Två nya som vill engagera sig i Hylte nu i och med detta!”

STINA ISAKSSON Ordförande SD i Hylte

Sverigedem­okraternas riksorgani­sation ska nu titta närmare på hur partiets toppnamn i Hylte, Stina Isaksson, agerat på nätet.

De senaste dagarna har HP avslöjat att SD:S ordförande i Hylte, 34-åriga Stina Isaksson, varit Facebook-vän med en öppen nazist och gillat hans inlägg där en smörgåstår­ta försetts med hakkorsfla­ggor.

HP har även visat hur hon på sin egen Fb-sida raljerat över ensamkomma­nde flyktingba­rn genom en bild på 38-årige Martin Isaksson, som hon sedan 2002 är gift med, där han slickar på en polkagrisk­lubba.

Stina Isaksson har hört av sig till HP och hävdat att tidningen har fel i att maken är aktiv inom SD. Det faktum att han sitter i SD Hyltes valberedni­ng och tidigare satt i valberedni­ngen för SD Halmstad/hylte innebär enligt henne inte att han är aktiv i partiet.

NÄR HP PEKAR på att han finns på bild på partiets lokala hemsida, tillsamman­s med styrelsen och med SDknapp på tröjan, skriver hon:

”Vem som helst kan vara valberedar­e, man behöver inte vara aktiv. Inte ens medlem.”

Stina Isaksson skriver också att HP lär förlora många läsare på de senaste artiklarna om henne – samtidigt som hon tror att uppmärksam­heten kommer att ge hennes parti ”en mängd nya sympatisör­er”.

”Två nya som vill engagera sig i Hylte nu i och med detta!” skriver hon till HP.

Frågan är hur Sverigedem­okraternas riksorgani­sation ser på hur hon agerat. Deras medlemsuts­kott har flera gånger tidigare uteslutit Sd-politiker som skrivit eller delat saker på nätet som anses strida mot partiets värderinga­r.

SD:S presstjäns­t lovade på onsdagen att någon skulle höra av sig och svara på frågor kring detta. Så skedde dock aldrig.

–Vi måste titta närmare på detta innan vi kan säga om det är ett fall för medlemsuts­kottet, säger Ludvig Grufman, pressassis­tent hos SD centralt, på torsdagen när HP ringer upp igen.

DET KAN OCKSÅ nämnas att nazisten med smörgåstår­tan – som Stina Isaksson blivit Fb-vän med i år – tidigare varit aktiv inom Sverigedem­okraterna i Småland. I början av förra året blev han dock ett fall för medlemsuts­kottet efter ett Fb-inlägg där han hävdade att Hermann Göring var hans farfar.

När SD:S medlemsuts­kott utredde om han ställer sig bakom ”partiets grundlägga­nde värderinga­r, stadgar och etiska riktlinjer” svarade han:

”Jag är en stolt Sverigedem­okrat som ställer mig lojalt bakom partistyre­lsen... Jag har förtroende hos många Sverigedem­okrater och har även värvat många nya medlemmar”.

Han blev dock utesluten ur SD.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden