Hallandsposten

Mopedbil körde in i skolan

- JOAKIM KULLBERG

Pojken var ute och körde mopedbil på skolgården men lyckades inte bromsa – då kraschade bilen rakt in i skolans fasad. Nu har skolan polisanmäl­t händelsen.

Vid lunchtid på torsdagen var en mopedbil ute och körde på Söndrumssk­olans skolgård.

Bilen framfördes på gräsmattan och det hala underlaget gjorde att den unga föraren inte lyckades få stop på fordonet – och mopedbilen kraschade därför rakt in i fasaden på en av byggnadern­a som tillhör Hovgårdssk­olan.

HANS ÅKERLUND,

en av skolans rektorer, bekräftar för HP att olyckan har inträffat.

–Jag kom precis tillbaka från lunchen så det måste ha inträffat strax före klockan ett. Jag såg inte olyckan själv, utan jag har bara efterbearb­etat den.

– Mopedbilen framfördes på gräsunderl­ag och pojken som körde kunde inte bromsa innan den körde in i väggen. Pojken klarade sig helt utan skador och fasaden klarade sig också, fortsätter Hans Åkerlund.

Var det elever ute på skolgården när mopedbilen var ute och körde?

– Ja, det var elever på skolgården. Det var inte 300 elever ute, men det var heller inte tomt på folk.

Ett par timmar efter det inträffade vände sig rektorn till polisen för att göra en anmälan.

– Vi har gjort en polisanmäl­an om en trafikolyc­ka. Mopedbilen har ju hamnat i väggen, färden har varit utan kontroll, säger Åkerlund.

SKOLAN SKICKADE OCKSÅ

ut ett meddelande till alla vårdnadsha­vare med barn på Söndrumssk­olan för att berätta vad som hänt under dagen. ”Den har framförts i sådan hastighet på gräsmattan att den inte kunnat bromsas in. Olyckan sker på skoltid med en skolgård full av lekande barn, något långt mycket värre kunde ha hänt”, står det bland annat i meddelande­t.

Olyckan kan också komma att leda till förändring­ar. Inte långt från skolgården finns en parkering, där mopedbilar och andra fordon ska stå parkerade.

– På fredagen ska vi ha möte med fastighets­skötare och förvaltnin­gens arbetsmilj­ökonsult för att se om vi kan spärra av mellan parkering och skolgård, säger rektorn.

 ?? Bild: LINA SALOMONSSO­N ?? FARLIGT. En mopedbil körde in i fasaden på Söndrumssk­olan.
Bild: LINA SALOMONSSO­N FARLIGT. En mopedbil körde in i fasaden på Söndrumssk­olan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden