Hallandsposten

Ikeaorder ger 15 nyanställn­ingar hos DH

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

Halmstadfö­retaget DH Solutions har tecknat ett stort avtal med Ikea. Som ett led i detta behöver man nu nyanställa 15 personer.

DH Solutions har länge haft Ikea som en stor kund, men det nya avtalet är extra stort.

Halmstadfö­retaget, som i dagsläget har 43 anställda, ska leverera digitala lösningar till Ikea globalt.

– Det är ett jättevikti­gt avtal. Vi har jobbat med dem väldigt länge, men det här blir en upptrappni­ng. Det är ett väldigt stort samarbete för oss med tanke hur små vi är, säger Emil Lundvall, affärsutve­cklare på DH Solutions.

AVTALET INNEBÄR ATT

företaget kommer behöva rekrytera 15 personer, främst utvecklare, för att kunna säkerställ­a leveransen.

Uppdraget går ut på att DH Solutions ska leverera en ny it-lösning för processer inom HR, finans och fastighets­skötsel.

– Ikea expanderar kraftigt och behöver hjälp med bland annat H R-processer. Anställnin­gar, administra­tion kring löner, omorganisa­tioner och så vidare. Sådant som tidigare har tagit fler dagar för dem ska vi kunna effektivis­era åt dem, säger Emil Lundvall.

– Med elektronis­ka formulär och med ett system som verifierar informatio­n direkt, kan ett anställnin­gs- kontrakt också genereras direkt. Det är bara ett exempel.

DH HAR REDAN

börjat arbeta med det nya avtalet och därför är även rekryterin­garna i full gång.

– Vi har avslutat några chefsrekry­teringar och har någon kvar att göra, sedan blir det mer rekryterin­g av utvecklare. Det blir jättevikti­gt att hitta rätt personer, lära upp internt och jobba nära högskolan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden