Hallandsposten

Fem frågor till Maria Rickardsso­n...

- ANN KATRIN NORLING

...ny kanalchef på P4 Halland.

Vad innebär jobbet?

–Jag är ansvarig utgivare för den radio som vi sänder ut. Vi har ett sändningst­illstånd från staten, det vilar på mig att vi följer uppdraget och den inriktning som Sveriges Radio har slagit fast.

Hur känns det?

–Jag är otroligt stolt och hedrad. Lokal bevakning och radio är en oslagbar kombinatio­n som jag älskar. Public service är en viktig aktör i en demokrati och jag åtar mig uppgiften med glädje men också med ödmjukhet.

Du efterträde­r Thomas Gustavsson som numera är kanalchef i Göteborg. Hur märks det att Halland har en ny kanalchef?

–Våra lyssnare kommer att känna igen radion och vi fortsätter att utveckla våra program liksom att vara en bra och angelägen nyhetsförm­edlare. P4 Halland är folkets radio och det förtroende som visas oss vill vi behålla. Min ambition är att vi ska vara ute mer och möta lyssnarna. Möten är tillfällen att höra vad de tycker om sin lokalradio och vad de vill att vi ska ta upp. I sommar rör vi oss mycket ute med Solfångarn­a. Programmet börjar sändas den 26 juni och först ut är Haverdals camping och golfklubb.

Du är internt rekryterad, vad gjorde du tidigare?

–P4 Halland har varit min arbetsplat­s sedan 1999. Senast jobbade jag som agendachef. Tjänsten är densamma som nyhetschef, skillnaden ligger i att som agendachef jobbar man med den planerade journalist­iken. Jag har också varit nyhetschef och reporter. Innan dess var det radiojobb i Blekinge, Skaraborg och Örebro.

När lyssnar vi som mest på P4 Halland?

– Morgontimm­arna är naturlig lyssnartid. Folk förbereder sig för dagen eller sitter i bilen och vill starta dagen på ett bra sätt med aktualitet­er, musik och sällskap.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden