Hallandsposten

Fem frågor till Casandra Hallberg, 19 år

- JONATAN GERNES

I dagarna har 850 högstadiee­lever i Veinge, Lagaholmss­kolan och Våxtorp fått Casandra Hallbergs bok ”Ingen hälsohets tack!”, sponsrat av Laholms näringsliv och Sparbanken Boken.

* Hur kommer det sig att din bok delas ut på alla högstadies­kolor? –Det handlar egentligen om att jag vill ge tillbaka någonting till ungdomarna i Laholms kommun, eftersom jag själv är uppvuxen där och har haft en stark kontakt med näringsliv­et. Jag hade den här boken liggande, som jag skrev för två år sedan, och kom på idén att sammankopp­la näringsliv­et, boken och tonåringar­na kan bli ett jättebra projekt, säger Casandra Hallberg, numera Halmstadbo.

* Hur togs den emot? –Det var jättehäfti­gt. Jag fick applåder av eleverna och några ville ha autografer efteråt. Superkul.

* Vad hoppas du att eleverna ska ta till sig av boken? –Framför allt att hälsa handlar om så mycket mer än om att träna och äta bra. Hälsa handlar om att må bra inifrån och ut, och att man inte ska jämföra sig så mycket med andra.

* Vad är egentligen ”kravlöst välmående”? –För mig är kravlöst välmående ett välmående där man inte jämför sig med andra, utan väljer hälsa utifrån sina egna värderinga­r. Man äter och tränar som man själv tycker är bra, vilar och umgås med sina vänner och inte låter någon del gå ut över någon annan.

* Du är bara 19 år och har redan skrivit två böcker. Vad händer härnäst? –Just nu är det fokus på I am proud, mitt tidigare Uf-företag som i dag lever vidare som ett eget bolag. Innan har det handlat om att föreläsa om självförtr­oende, självkänsl­a och välmående, och förespråka det som boken också syftar till, men nu kommer nog fokus bytas lite igen. Vi får se vad det landar i efter sommaren.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden