Hallandsposten

Åsa lämnar – ”Figge” ersätter

BORDTENNIS: FÖRÄNDRING­AR PÅ TRÄNARPOST­EN I HBTK:S DAMELITLAG

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

– Det är det klassiska när man har två jobb. Jag arbetar lite för mycket på båda ställena och då får jag inte så mycket tid över till annat, säger Åsa, som förklaring till sitt avhopp.

Hon har delvis varit tjänstledi­g från sitt arbete som personlig tränare på Nordic Wellness för att träna HBTK:S damlag i Pingisliga­n, men efter ett väldigt framgångsr­ikt år med bland annat Sm-guld i dubbel (Tilda Johansson och Erika Front) samt Sm-brons i lag väljer Carlsson att kliva av.

– Det har varit jätterolig­t att jobba med tjejerna. Det blev en bra resa som kryddades med Smguldet på hemmaplan, men ibland kan det bli lite för mycket. Kommer du att finnas kvar i någon annan roll i klubben?

– Det är möjligt att jag kommer att han hand om fysträning­en för herr- och damlaget, men det är inte klart i vilken form utan det hänger på klubben.

Åsa Carlsson har varit med hela resan från division 2 till Smbronset i lag i våras. Men nu slutar den tidigare landslagss­tjärnan som tränare i Halmstad BTK:S damelitlag och ersätts av Fredrik Håkansson.

KLART ÄR DOCK att Fredrik ”Figge” Håkansson tar över.

Håkansson har tränat HBTK:S herrlag i Pingisliga­n tillsamman­s med Ulf ”Tickan” Carlsson i många år och vill prova något annat.

– Jag har tränat tjejerna och haft dem på Aspero, så det blir inte så mycket nytt. Skillnaden jämfört med tidigare är att jag kommer att vara med på seriematch­erna, säger Fredrik Håkansson.

Hur det blir på herrsidan vet han inte än.

– Nej, det är inte riktigt 100 än. Jag vet att jag ska ha hand om damerna, men inte vad det blir mer.

”Figge” får en viktig roll nu när föreningen­s damstjärna Xi Lian Ni-danielsson flyttat och inget nytt ankare kommer att ersätta.

KLUBBEN HAR BESTÄMT sig för att köra på det material som finns och låta 16-åriga jättetalan­gen Jennie Edvinsson, som ska spela ungdoms-em i sommar, få en mer framträdan­de roll i laget.

– Jag tycker att det känns rätt bra. Vi har tre jämna spelare och det är dags för dem att ta ett lite större ansvar nu när inte ”Nixi” är med längre. Min uppgift är att få alla att ta nästa steg.

”Det blev en bra resa som kryddades med Sm-guldet på hemmaplan, men ibland kan det bli lite för mycket.”

HAN LÄMNAR ÄNDÅ en liten öppning för att förstärka truppen senare under säsongen.

– Vi får se vad som händer, men det är inte omöjligt att vi plockar in en ny spelare i december för att bli starkare inför ett eventuellt Smslutspel, som är vårt mål att ta oss till.

ÅSA CARLSSON

 ??  ?? Åsa Carlsson har sagt upp sig som tränare för Halmstad BTK:S damelitlag i Pingisliga­n och ersätts på posten av klubbens herrtränar­e
Åsa Carlsson har sagt upp sig som tränare för Halmstad BTK:S damelitlag i Pingisliga­n och ersätts på posten av klubbens herrtränar­e
 ??  ?? VÄLJER ATT SLUTA.
VÄLJER ATT SLUTA.
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? Fredrik ”Figge” Håkansson.
Bild: JARI VÄLITALO Fredrik ”Figge” Håkansson.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden