Hallandsposten

Dardans bojkott i blågult är över

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Hylte/halmstads Dardan Lushtaku är tillbaka i blågult efter landslagsb­ojkotten. I kväll gör han comeback när Sverige möter Albanien i European League.

Lushtaku valde att avstå Vm-kvalet tidigare i vår efter en konflikt med Svenska Volleyboll­förbundet.

Landslagsp­assaren ansåg att avstängnin­gen på två matcher som han fick i samband med H/H:S Smkvartsfi­nal mot Sollentuna för drygt två månader sedan var oriktig.

– Jag tycker att Svenska Volleyboll­förbundet framställt mig som en idiot och agerat fruktansvä­rt fel i mina ögon. Därför vill jag inte represente­ra landslaget i Vmkvalet, sa Dardan Lushtaku till Hp-sporten i en tidigare intervju.

– Det är bara synd att det drabbar grabbarna i blågult. ”Joe” (förbundska­pten Johan Isacsson) är en fantastisk människa och otroligt bra tränare som jag egentligen inte vill missa att spela under, men jag har mått riktigt dåligt efter avstängnin­gen.

MEN NÄR SVERIGE i dag inleder gruppspels fas 1 av European League i Skopje är Lushtaku åter med i truppen.

Han ersätter Linköpings passare Andreas Eriksson som valt att kliva av för att rehabilite­ra sina knän.

– Dardan är back in business. Han är viktig för laget både energi- och kvalitetsm­ässigt, säger Isacsson till Volleyboll­förbundets hemsida.

Sverige har aldrig varit med i European League och gör nu en intressant start. Motståndar­e är förutom Albanien även hemmanatio­nen Makedonien och Azerbajdzj­an.

Den första helgen avgörs i Skopje och den andra i Tirana i Albanien. Gruppsegra­ren går till finalspele­t som går i Danmark första helgen i juli.

– Siktet är inställt på Final four. Det blir helt klart en utmaning, men vi ser fram emot den med tillförsik­t och glädje, anser Isacsson.

I det svenska laget finns fyra spelare från Hylte/ Halmstad. Förutom Lushtaku är även Philip Pettersson, Viktor Lindberg och Anton Wijk Tegenrot uttagna.

Det svenska damlandsla­get spelar också European League den här helgen, men har kommit ett steg längre.

DEN FÖRSTA RUNDAN spelades förra helgen i spanska Valladolid, där de blågula tjejerna fick inkassera tre raka förluster mot i tur och ordning Spanien, Slovakien och Portugal.

Därmed är laget borta från avancemang till finalrunda­n. I laget ingår bland annat tre spelare från Hylte/ Halmstad – Jonna Wasserfall­er, Stina Rix och Martina Svensson.

”Dardan är back in business. Han är viktig för laget både energioch kvalitetsm­ässigt.”

JOHAN ISACSSON

 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? TILLBAKA IGEN. Hylte/halmstads Dardan Lushtaku gör comeback i landslaget efter att ha avstått Vm-kvalet.
Bild: ROBERT BOMAN TILLBAKA IGEN. Hylte/halmstads Dardan Lushtaku gör comeback i landslaget efter att ha avstått Vm-kvalet.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden