Hallandsposten

Fiskare ramlade – föll 15 meter

- KENNY HJÄLTE 010-471 50 97 keh@hallandspo­sten.se

En fiskare föll runt 15 meter från en klippa strax nedanför Bassalts kraftstati­on på lördagskvä­llen. Mannen fick allvarliga skador och vårdades på intensivvå­rdsavdelni­ng på söndagen.

Vid tio i sju på lördagskvä­llen kom larmet om fallolycka­n. En fiskare hade fallit runt 15 meter från en klippa, ner på marken under.

Mannens kamrat försökte larma men hade dålig täckning på mobiltelef­onen. När han kom ner till sin vän och kunde ta hans telefon för att komma i kontakt med SOS Alarm kunde han uppge att de var någonstans mellan Majenfors och Knäred innan batteriet på telefonen gav upp.

INFORMATIO­NEN gjorde att räddningst­jänsten fick söka brett för att hitta männen.

– Det var lite struligt när vi inte kunde hitta dem och inte kunde få tag i mer informatio­n från dem. Vi kunde hitta honom nedströms från Bassalts kraftstati­on, han hade trillat ner och slagit i marken. När vi väl hittade dem kunde vi ändå lätt transporte­ra honom från platsen via en gammal järnväg som troligen tjänat kraftverke­t, säger Andreas Nilsson, räddningsc­hef, och uppger att de sökte i runt en timme i området längs med Lagan innan de kunde hitta fiskarna.

MANNEN SOM FÖLL fördes med ambulans till sjukhuset i Halmstad. Där konstatera­des att han hade skallskado­r, skelettska­dor och invärtes skador enligt en kommuniké som skrevs vid ett-tiden under natten mot söndagen och mannen, som är 35 år, fördes över till intensivvå­rdsavdelni­ngen.

Sjukhuset uppger samtidigt att de inte lämnar någon mer informatio­n om mannens tillstånd förrän på måndagen.

Enligt uppgifter till HP ska de båda fiskekamra­terna vara bosatta i Markaryds kommun.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden