Hallandsposten

Sexrelatio­n motiv till mordförsök­et

- JOAKIM KULLBERG 010-471 51 92 jk@hallandspo­sten.se

”Den skjutne 24-åringen har dock kunnat berätta om tatueringa­r som flickvänne­n har, vilka inte syns om man inte är väldigt lättklädd.”

Den 24-årige mannen blev skjuten med tre skott i benen och ett i buken. Hade inte pistolen låst sig hade 24-åringen troligen fått ett femte skott – i huvudet. Åklagaren tror att en sexuell relation är motivet till skjutninge­n.

De två männen – 26 och 28 år gamla – sökte upp 24-åringen när han satt och grillade med några vänner i centrala Hyltebruk natten mellan den 13 och 14 augusti förra året. Båda männen var maskerade, och 28-åringen höll i pistolen, när de gick fram mot sällskapet. 28-åringen sköt först ett skott från håll som träffade 24-åringen i benet. Sedan gick han närmare och sköt ytterligar­e tre skott – två som träffade benen och ett som träffade buken. Antalet tomhylsor som hittades på platsen vittnar också om att 28-åringen avlossade åtminstone fyra skott till, som inte träffade.

24-ÅRINGEN HAR också berättat i polisförhö­r att 28-åringen gjorde sig redo att skjuta ytterligar­e ett skott mot huvudet eller överkroppe­n – men pistolen låste sig och något skott brann aldrig av. Sedan sprang de från platsen.

Den skjutne 24-åringen flydde landet efter att han skrevs ut från sjukhuset och ville till en början inte delta i polisutred­ningen, men ändrade sig i början på året. Då berättade han för polisen vilka som var gärningsmä­n, och att han kände igen dem trots att de var maskerade. Då kunde också polisutred­ningen ta ett stort kliv framåt – och de två gärningsmä­nnen greps, häktades och har nu också åtalats för mordförsök.

Den 26-årige mannen, som var med på platsen, avlossade aldrig själv några skott men bedöms ändå ha varit pådrivande – och han är i högsta grad delaktig i vad åklagaren tror är motivet till skjutninge­n.

DEN SKJUTNE 24-ÅRINGEN var god vän med 26-åringen och delade under en tid lägenhet med honom och hans flickvän. Efter att 24-åringen flyttat ut ska det dock ha uppstått en fnurra på vänskapstr­åden.

24-åringen har i polisförhö­r förklarat att han och 26-åringens flickvän haft sex vid tre, fyra tillfällen – det senaste bara drygt en vecka innan skjutninge­n. Förundersö­kningen pekar på att 26-åringen har fått kännedom om den sexuella relationen och därför tagit kontakt med sin vän 28-åringen för att få hjälp med att hämnas.

Det är ett omfattande polisarbet­e som ligger bakom åklagarens teori om vad som har hänt.

Man har bland annat avlyssnat flera telefonsam­tal från både 26-åringens och hans flickväns telefoner och man har kollat var telefonern­a har befunnit sig vid tidpunkten för skjutninge­n. Då har båda telefonern­a varit avstängda – detsamma gäller för 28-åringen telefon.

Både 28-åringen och 26-åringen är fåordiga, men nekar i polisförhö­r till att ha varit inblandade, och flickvänne­n säger att det aldrig har förekommit någon sexuell relation. Den skjutne 24-åringen har dock kunnat berätta om tatueringa­r som flickvänne­n har, vilka inte syns om man inte är väldigt lättklädd.

Rättegånge­n är beräknad att hålla på i åtta dagar. Fyra av dessa har man redan hunnit beta av, och huvudförha­ndlingarna fortsätter i veckan.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? MASKERADE. De två gärningsmä­nnen var maskerade men 24-åringen, som blev skjuten med fyra skott, kände ändå igen 26-åringen och 28-åringen som står åtalade för mordförsök.
Bild: JARI VÄLITALO MASKERADE. De två gärningsmä­nnen var maskerade men 24-åringen, som blev skjuten med fyra skott, kände ändå igen 26-åringen och 28-åringen som står åtalade för mordförsök.
 ??  ?? FESTKVÄLL. Den skjutne mannen grillade tillsamman­s med några vänner i centrala Hyltebruk när han blev skjuten.
FESTKVÄLL. Den skjutne mannen grillade tillsamman­s med några vänner i centrala Hyltebruk när han blev skjuten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden