Hallandsposten

Det finns folk som inte trivs i stordrift

-

ÄLDREOMSOR­G. Bor i ett hus som ligger i lummig grönska, 20 boende, precis lagom. En liten intim grupp av hyresgäste­r. Där alla känner alla och värnar om varandra. Vi gläds åt våra barn med sina familjer, åt våra barnbarn. Vi diskuterar allt! Vi kämpar på med vår kunskapstö­rst! Helst vill vi inte bli alltför senila och dementa.

EN SOM BOR här på mitt boende har bott i villa här på söder sedan 1950. En annan som bor här i detta hus som ritats och byggts efter hennes sons ritningar. Söder står för lugn och frid. En oas i Paradiset! Hemlikt och mysigt.

Sju-huset är verkligen tillräckli­gt modernt. Sprinkler kan lätt åtgärdas. Personalen­s brist på egna utrymmen kan lätt åtgärdas genom att erbjuda ett boende rum med säng och toa. Investera i ytterligar­e en tvättmaski­n och tumlare är lätt fixat. Huset är ju för guds skull endast 20 år gammalt.

Låt dom redan tömda byggnadern­a i huvudkompl­exet få ändras till de efterlängt­ade trygghetsb­oendena. Dom är ju sedan 1 ½ år redan tömda på sina hyresgäste­r!! Denna bisarra flyttning skedde på ett dygn och vållade stor turbulens.

SJU-HUSET = Patrikshil­lsvägen 7 kunde vara ett komplement till det enorma utbudet av kolossala enheter. Det finns folk som inte trivs i stordrift. Både bland vårdtagare och personal. Att driva en mindre enhet som sjuhuset behöver rimligen inte innebära så stora mer kostnader. Tillräckli­gt med personal finns redan. Förestånda­rollen kan man nog hitta en bra lösning på.

NI SOM GÅR till röstning i kommunfull­mäktige om ett par dagar: tänk er att det gällde era egna föräldrar eller andra närstående. Ena stunden får de besked om att få bo kvar en tid senare kommer ett hot om nedläggnin­g.

RÖSTA MED HJÄRTAT!!!

En sista vädjan från boende på Patrikshil­l!

genom Janne Sivertoft

 ?? BILD:HP/ARKIV ?? OMTYCKT. "Sju-huset = Patrikshil­lsvägen 7, kunde vara ett komplement till det enorma utbudet av kolossala enheter", menar skribenten som beskriver hur de boende trivs där.
BILD:HP/ARKIV OMTYCKT. "Sju-huset = Patrikshil­lsvägen 7, kunde vara ett komplement till det enorma utbudet av kolossala enheter", menar skribenten som beskriver hur de boende trivs där.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden