Hallandsposten

SPORT. Sylva slog sig fram till åttondelsf­inal i EM

- SEBASTIAN PEARSON 010-471 51 53 sp@hallandspo­sten.se

Halmstadbo­xaren Adolphe Sylva är vidare till åttondelsf­inal i EM. Han besegrade kroaten Marko Zeljko i första rundan och kan i kväll säkra en Vmbiljett genom en seger mot Pat Mccormack i Kharkiv, Ukraina.

– Det var en bra match. Jag var inte igång i början, men vaknade till och vände matchen, säger Sylva.

HALMSTAD BS-BOXAREN FLÖG i helgen vidare på det som närmast kan liknas vid en raketkarri­är. 23-åringen fick äntligen göra sin mästerskap­sdebut i 69 kilo i Lokomotyv Sports Palace i Kharkiv.

– Det var speciellt eftersom att det är första gången jag är med i EM. Det var en skön känsla att tävla med de allra bästa, säger han.

Och kanske var det just nerverna som gjorde att han inte riktigt var med i första ronden innan han kopplade grepp och vann matchen med domarsiffr­orna 4-1.

– Jag kände att jag låg under lite, så jag pratade med tränaren i ringhörnan efter första ronden. Han sa till mig att öka takten och att jag behövde ge lite mer, säger Halmstadbo­n och fortsätter:

– DET VAR bra att möta honom i första matchen. Han är en lång vänsterhän­t boxare, som slår först med högernäven. Det passade mig bra.

I kväll går Sylva in i åttondelsf­inalen mot engelsmann­en Pat Mccormack. Vinnaren går till kvartsfina­l och säkrar dessutom en biljett till VM i tyska Hamburg mellan 25 augusti och 3 september i år.

– Han är riktigt duktig och rankas bland de bästa, men jag går in med samma inställnin­g oberoende av vem jag möter. Jag ska ge allt jag har.

 ??  ??
 ?? Bild: PETTER ARVIDSON ?? VM-KÄNNING. Halmstad Bs-boxaren Adolpe Sylva boxas i kväll mot Pat Mccormack om en plats i Em-kvartsfina­lerna och en Vm-biljett.
Bild: PETTER ARVIDSON VM-KÄNNING. Halmstad Bs-boxaren Adolpe Sylva boxas i kväll mot Pat Mccormack om en plats i Em-kvartsfina­lerna och en Vm-biljett.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden