Hallandsposten

Sjätte bortamatch­en utan Halmia-seger

- SEBASTIAN PEARSON 010-471 51 53 sp@hallandspo­sten.se

”Det är åter samma gamla visa. Vi är inte bra på bortaplan.” RONNY SABO Halmias lagkapten

Halmia har i år förtvivlat svårt att vinna på bortaplan. I lördagens Hallandsde­rby åkte laget på stryk med 2-0 mot Vinberg på Vinåvallen. Det var sjätte matchen utan vinst på bortaplan.

– Det är åter samma gamla visa. Vi är inte bra på bortaplan, säger Halmia-kaptenen Ronny Sabo.

Rödvitt var heller aldrig riktigt nära tre poäng på ett soligt Vinåvallen. Laget inledde visserlige­n med stort bollinneha­v och ett par skott utifrån, där Sabo var närmast med ett skott tätt utanför mål. Men de farliga chanserna, de hade i stället hemmalaget.

Vinbergs Emil Elveroth och Simon Andersson kom ofta runt på kanterna och hittade inspel centralt i banan, där hemmalaget­s skyttekung Medion Kabashi var nära att hitta rätt framför mål.

– Vi tappade mycket boll och slarvade i passningss­pelet. Det gjorde att vi åkte på omställnin­gslägen, där de var giftiga. Vi brukar inte tappa så pass mycket boll, säger

Ish-tränaren Anders Wallin.

– Jag hittade inga ytor på mittfältet, då det var ganska trångt eftersom att de spelade med fem man på mitten. I det fallet är det ju kanske bättre att spela mer på kanten och slå inlägg, säger Sabo.

MEN DEN TAMA offensiven byttes i andra halvlek ut till mer framåtanda. I varje fall för hemmalaget. I den 50:e minuten måttade Simon Andersson ett skott utifrån i ribban,

vilket tidigare Hbk-spelaren Emil Elveroth var först på och nickade in bollen i mål till 1-0 mot gamla rivalen.

Och det blev bara värre för Halmia. När rödvitt började trycka på framåt, så kom ytterligar­e ett bakslag. Alexander Sakac drog på sig sitt andra gula kort i matchen och fick lämna planen, vilket gjorde att Halmia gick ner på trebacksli­nje för att fortsätta gå framåt.

– Det var definitivt inte en rätt utvisning. Det var en sida sidasituat­ion. Han rörde inte honom med foten och fick ett andra gult kort. Det känns märkligt och ändrar matchen för oss, säger Wallin.

MEN HALMIAS CHANSSPEL gav inte utdelning. Vinberg utnyttjade i stället ytorna och gjorde 2-0, samtidigt som det fanns bud på mer. Två frilägen senare hade det kunnat vara 4-0, men så blev det inte. Halmia höll undan för fler baklängesm­ål, men tappade mark i tabellen efter tredje matchen utan vinst.

– Jag känner ingen press och de känner inte spelarna eller de andra ledarna heller. Nu är vi väldigt revanschsu­gna för att visa hur bra vi egentligen är. Vi har en bra känsla i laget, men ska ändå få ut ännu mer i varje match, säger Wallin.

 ?? Bild: JOHAN PERSSON ?? KOMMER INTE LOSS. Halmia-anfallaren Vuk Lugonjic (till vänster) målade i båda fjolårets derbymatch­er, men hade den här gången svårt att hitta rätt.
Bild: JOHAN PERSSON KOMMER INTE LOSS. Halmia-anfallaren Vuk Lugonjic (till vänster) målade i båda fjolårets derbymatch­er, men hade den här gången svårt att hitta rätt.
 ?? Bild: JOHAN PERSSON ?? SVÅRSTOPPA­D. Halmias Per Gulda (till vänster) kämpade tappert för att sätta stopp för tekniske anfallaren Simon Andersson (till höger) i Vinberg.
Bild: JOHAN PERSSON SVÅRSTOPPA­D. Halmias Per Gulda (till vänster) kämpade tappert för att sätta stopp för tekniske anfallaren Simon Andersson (till höger) i Vinberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden