Hallandsposten

Ny keeper presterade i Drottvinst

- SEBASTIAN PEARSON

HK Drott besegrade under söndagen svenska U17-landslaget med 27-22 i Halmstad arena. Då passade provspelan­de målvakten Christine Brorsson på att imponera på ledarstabe­n.

HK DROTT U17-LANDSLAGET

(13-11)

27 22

– Jag är jättenöjd och vill gärna behålla henne. Hon är väldigt utveckling­sbar, säger Drott-tränaren Thomas Sivertsson.

– Jag hoppas på att komma till Drott. Det hade varit roligt om det blev så, säger Brorsson.

Åhustjejen Christine Brorsson träffade under söndagen för första gången det som kan bli hennes nya lagkamrate­r i Drott. Det blev rakt in i hetluften med träningsma­tch mot svenska U17-landslaget.

– Det var lite speciellt, men väldigt kul. Det kändes överlag helt okej, men det finns lite mer att hämta, säger Brorsson.

MÅLVAKTEN FICK GOD hjälp från övriga delar i laget på planen, då Drott tog kommandot i matchen efter en jämn inledning. Sally Sivertsson gjorde ett par viktiga mål i slutet av första halvlek till 13-11-ledning i paus.

– Vi var trygga trots att våra normala spelmotore­r var borta. Vi gör det bra i stort sett i alla anfall och i försvaret. De yngre spelarna tog för sig rejält, säger Sivertsson.

De yngre spelarna förvaltade sannerlige­n förtroende­t från start, när åtta spelare i truppen saknades på grund av skador. I andra halvlek kopplade Drott grepp om matchen och vann klart med 27-22.

– Det var en jättebra junimatch och bra att få den innan vi får gå på ledighet. Det var även bra för Louise (Lilja), då det gör att det blir lättare för henne att komma in i laget efter sommaren, säger Sivertsson.

FÖR BRORSSON VAR inte ensam om att göra sin första match för Halmstadla­get. Det gjorde även meriterade nyförvärve­t Louise Lilja från Skara, som spelade som högernia.

– Det var lite ringrostig­t, då jag bara tränat en träning med dem innan. Det var mycket nytt, men väldigt roligt, säger Lilja, som flyttar till Halmstad den 15 juli.

 ?? Bild: JOHAN PERSSON ?? NÄRA KONTRAKT. Målvakten Christine Brorsson imponerade i provspelet mot U17-landslaget och ser ut att få ett kontrakt med Drott.
Bild: JOHAN PERSSON NÄRA KONTRAKT. Målvakten Christine Brorsson imponerade i provspelet mot U17-landslaget och ser ut att få ett kontrakt med Drott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden