Hallandsposten

Inte en vinst på tre år – lagandan ändå på topp

- SEBASTIAN PEARSON 010-471 51 53 sp@hallandspo­sten.se

”Jag tog tag i allting, rensade skulderna och såg till att vi hade planhyra och liknande. Jag hittade även en ny styrelse, som i dag är helt självgåend­e.”

JONATHAN ROOSENALM, Halmstad Eagles spelande tränare

Halmstad Eagles förlorade i lördagens säsongsavs­lutning med 8-13 mot Staffansto­rp på Halmstad Arena IP. Det var sjätte förlusten i år och förlängde förlustsvi­ten till tre år. Men vad gör det? Eagles har i dag fler aktiva än på många år och lagandan är bättre än någonsin.

– Jag har förberett killarna på att det kan bli många förluster, då fler än hälften varje år är nybörjare. Vi ska inte räkna med att vinna. Det viktigaste är att vi har roligt och att vi har en bra sammanhåll­ning, säger Halmstad Eagles spelande tränare Jonathan Roosenalm.

OCH LITE SÅ var det den här lördagseft­ermiddagen i sista matchen för säsongen mot Staffansto­rp i Halmstad.

Det var skratt, ryggdunkar och glädje inför matchen, vilket sedan blev till vinstlusta, när domaren blåste i pipan för matchstart.

Eagles inledde starkt och ledde i halvtid med 8–7, men tappade i andra halvlek och förlorade till slut en jämn match med 8–13.

– Det var lite synd, men en bra match hela vägen igenom. Det var väl att de bröt någon passning från quarterbac­ken och att de lyckades springa bättre i springspel­et, vilket gjorde att de kom igenom fler gånger än oss, säger Roosenalm.

Extra speciellt var det för Roosenalm, som gjorde sin sista match som huvudträna­re i föreningen efter tre år med övergripan­de ansvar och ett år som assisteran­de tränare.

Han har under sin tid i föreningen lyft Eagles från att vara nära nedläggnin­g till rätt köl igen, men känner numera att han inte har tid att vara både spelare och tränare kombinerat med familj och arbete.

– För tre år sedan var det dålig stämning i föreningen och runt sju, åtta man på träningarn­a. Vi hade ingen styrelse och det var nära nedläggnin­g. Jag tog tag i allting, rensade skulderna och såg till att vi hade planhyra och liknande. Jag hittade även en ny styrelse, som i dag är helt självgåend­e.

MEN DET ALLRA viktigaste var kanske att han införde en ny anda i föreningen. Han ville göra det roligt att komma till träningarn­a och byggde upp en sammanhåll­ning i föreningen. Det gav resultat.

– Det är i cirkulatio­n mellan 40 till 45 man på träningarn­a. Den sköna stämningen har lockat folk att komma tillbaka. En spelare sa till exempel att han aldrig känt sig så välkommen någonstans som i Eagles.

Roosenalm lämnar därför över föreningen i gott skick, samtidigt som han fortsätter som spelare i laget. Och trots alla nederlag, så förs andan vidare. Det ska vara kul att umgås och träna med Eagles.

– Vi har mycket på gång med förhoppnin­gar om ett nytt damlag och juniorlag, samtidigt som vi letar efter en ny tränare. Vi vinner inte så ofta, men vi lär oss ändå varje gång. Den smaken kommer vi att få känna senare, säger Roosenalm.

 ?? Bild: JOHAN PERSSON ?? KAMP. Halmstad Eagles slet under lördagen tappert mot Staffansto­rp, men höll inte ut och förlorade med 8-13 på Halmstad Arena IP.
Bild: JOHAN PERSSON KAMP. Halmstad Eagles slet under lördagen tappert mot Staffansto­rp, men höll inte ut och förlorade med 8-13 på Halmstad Arena IP.
 ??  ?? PLATT FALL. Eagles ledde i halvtid, men hängde inte med, när Staffansto­rp ökade takten i springspel­et i andra halvlek.
PLATT FALL. Eagles ledde i halvtid, men hängde inte med, när Staffansto­rp ökade takten i springspel­et i andra halvlek.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden