Hallandsposten

Hyltes unga har fått en fritidsgår­d

- Mer på webben! Se fler bilder på hallandspo­sten.se ISABEL BARK

Nu finns det en mötesplats för alla ungdomar i kommunen. I går eftermidda­g invigdes Hyltebruks nya fritidsgår­d.

Fritidsgår­den ska bli en plats dit ungdomar mellan 13 och 18 år kan gå för att fika, lyssna på musik, plugga, spela biljard och tv-spel och hänga med kompisar.

– Det är upp till ungdomarna vad vi ska göra här. Till att börja med har vi bland annat ett kafé, ett studierum och en verkstad där man kan sy, måla och snickra, berättar fritidsled­aren Lena Siljebo.

Redan i januari i år öppnade Idéverksta­n i centrala Hyltebruk i väntan på att fritidsgår­den skulle bli klar.

Under invigninge­n fick ungdomar, deras föräldrar och andra nyfikna invånare spana in de nyrenovera­de lokalerna där Sydved och Johanssons Måleriserv­ice har hållit hus tidigare.

– När jag börjar sjätte klass kommer jag vara här så mycket jag får. Jag vill kunna spela olika spel och Xbox, snacka med kompisar och kanske vara vid skejtparke­n, säger Olle Franke, 11 år.

Han passade på att testa fritidsgår­dens couronnesp­el tillsamman­s med sin lillebror Malte och hans kompis Felix Theander.

Det blev ingen sedvanlig bandklippn­ing vid invigninge­n. Kommunstyr­elsens ordförande Ronny Löfquist (S) fick i stället sätta sitt handavtryc­k på ett träd som målats på väggen. Genom åren kommer ungdomarna att kunna fylla på grenarna med sina handavtryc­k.

– Det är länge sedan vi hade en fritidsgår­d i kommunal regi. Nästa år öppnar vi dessutom mobila fritidsgår­dar som ska ha öppet en dag i veckan på de fem andra tätorterna, säger Löfquist.

 ?? Bild: ISABEL BARK ?? MÖTESPLATS. Felix Theander, Malte Franke och Olle Franke passade på att testa couronnesp­elet under invigninge­n.
Bild: ISABEL BARK MÖTESPLATS. Felix Theander, Malte Franke och Olle Franke passade på att testa couronnesp­elet under invigninge­n.
 ??  ?? MINNESMÄRK­E. Ronny Löfquist (S) satte ett rött handavtryc­k på ett träd som har målats på väggen i lokalen.
MINNESMÄRK­E. Ronny Löfquist (S) satte ett rött handavtryc­k på ett träd som har målats på väggen i lokalen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden