Hallandsposten

Halmstad jagade ifatt men förgäves

- THOMAS ENGMAN

INNEBANDY: DIV. 1 SÖDRA Ett mer tydligare spel och snabbare löpningar i sista perioden förde Halmstads spel till en ny nivå men i en tilltrassl­ad situation grusades förhoppnin­garna om säsongens första poäng. HALMSTAD 4 OLOFSTRÖM 6 (1–1, 0–2, 3–3)

– Det här var verkligen surt nu när vi går ifatt dom i sista perioden till 4–4, konstatera­r HIBK:S tränare Caj Ojala.

Efter Olofströms slumpartad­e femte mål gick samtliga spelare i hemmalaget på offensiven men en kontring och regelfel gav straffslag till Olofström och ett säkert avslut till 4–6.

KÄFTSMÄLLE­N MOT VÄXJÖ i premiären var lagd till handlingar­na men till mångas förvåning rasslade det till med baklängesm­ål redan efter 30 sekunder.

– De spökena måste vi jobba bort, menar Caj Ojala.

Han fick se laget växa in i matchen även om det var tämligen trögt fram till Andreas Rundbergs kvittering. Olofströms spel profiterar på högt tempo och hemmalaget­s försvar fick en del att bestyra.

– Vi var så klart inriktade på defensiven efter storförlus­ten i premiären, konstatera­r Ojala.

MÅLCHANSER RADADES upp från båda håll främst i andra perioden.

De små marginaler­na fanns på Olofströms sida fram till 3–1 och 4–1 i sista perioden kändes som ett avgörande åtminstone i Olofströms läger.

Moralen är det inget fel på i Halmstad och tillsamman­s med aktiv coachning och en förstafemm­a som letade fram nytt krut i klubborna förändrade­s matchbilde­n totalt.

– De tog verkligen sitt ansvar, menar Caj Ojala.

INTE MINST HÅKAN Petersson som tog kampen framför kassen med två mål som följd och kvittering­en till 4–4 kom från kompisen Johan Ståls sida.

– Vi kände att vi kunde hota och olyckligt med situatione­rna som fällde oss, anser Caj Ojala.