Hallandsposten

Onani i samtal var ofredande

- JOAKIM KULLBERG 010-471 51 92 jk@hallandspo­sten.se

72-åringen tyckte inte att det var något konstigt att onanera under videosamta­let, men kvinnan blev både kränkt och förnedrad. Därför döms 72-åringen för sexuellt ofredande.

Den 72-årige mannen och kvinnan var ett gift par under några år, men relationen har av närstående beskrivits som turbulent. I september förra året konstatera­de Halmstads tingsrätt att den 72-årige mannen gjort sig skyldig till misshandel av sin fru, och dömde honom till villkorlig dom och samhällstj­änst. Domen överklagad­es, men hovrätten fastställd­e i juni i år tingsrätte­ns dom.

Nu har paret varit uppe i rätten igen. Enligt åtalet mot 72-åringen, som rubricerar som sexuellt ofredande, ringde frun i december förra året ett videosamta­l till sin man – men samtalet blev inte riktigt som hon hade tänkt sig. I stället för att diskutera hundar, vilket var fruns avsikt, började 72-åringen onanera framför telefonens kamera. Frun har efteråt berättat att hon kände sig både kränkt och förnedras av 72-åringens tilltag.

Mannen själv har nekat till brott och säger att han inte haft något ont uppsåt – utan tvärtom ett gott sådant. Enligt 72-åringen har han och frun tidigare använt telefonen för att tillfredss­tälla varandra sexuellt och den här händelsen var därför inget märkvärdig­t för honom.

Som bevis har man under huvudförha­ndlingen spelat upp den aktuella filmen, så det råder inget tvivel kring vad som skedde under videosamta­let. Tingsrätte­n har i stället fått utreda om filmen var ett sexuellt ofredande – och det kommer man också fram till. 72-åringen döms därför till 60 dagsböter á 140 kronor. Brottet var dock inte så allvarligt att frun har rätt till någon kränknings­ersättning.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden