Hallandsposten

Därför fick Eurostop heta just ”Hallarna”

- YVONNE PERSSON 076-137 16 87 yp@hallandspo­sten.se

”Jag förstår att det tar tid att smälta en sådan här förändring.”

Nu får vi vänja oss av med att kalla köpcentret på Fyllinge för Eurostop. På måndagsmor­gonen fick de anställda höra förklaring­en till varför det nya namnet blir just ”Hallarna”.

Med bubbel i glasen och en specialskr­iven reklamlåt i högtalarna väntade ett 50-tal butikschef­er och anställda på att få veta mer om namnbytet. De som hunnit läsa tidningen eller lyssnat på radio hade redan sett eller hört att valet fallit på ”Hallarna”.

– Hur känns det här då? undrade Kicki Ekberg från varumärkes­byrån BVD, som tagit fram det nya varumärket, men fick inget svar.

–Jag förstår att det tar tid att smälta en sådan här förändring och jag ska beskriva för er varför vi hamnade här, sade Kicki Ekberg och tog sedan åhörarna med på en timmeslång resa via slaget vid Fyllebro, målgruppsa­nalyser och målbilder.

NAMNET HALLARNA VISADE sig ha en lång och mångfacett­erad förklaring. Dels ska det ge associatio­ner till Halland och ”shopping på halländska”. Kicki Ekberg påminde om att Halland troligtvis heter så för att skåningarn­a såg det som ”landskapet på andra sidan hallarna” och syftade på Hovs hallar.

Hallar kan också föra tankarna till saluhallar, och har då en rejäl förlaga i ”Les Halles” i Paris.

– Hall är ju också ett annat ord för entré där man möts och hälsas välkommen, vilket passar väldigt bra in på det nya varumärket.

ÅHÖRARNA FICK OCKSÅ ta en titt på den nya logotypen och grafiska profilen, där man kommer att leka med en ”finurlig linje”. De två l:en i Hallarna kommer också att vara extra höga, för att ge en koppling till hotellet på området.

– Det är inte många köpcentra som har ett eget hotell. Ni kan verkligen bjuda besökarna på en trevlig weekend, menade Kicki Ekberg.

Orsaken till namnbytet är den stora utbyggnade­n, där köpcentrat går från 30 till 90 butiker, och att det finns två andra köpcentra som heter Eurostop i Sverige.

Centrumche­fen Niklas Santesson avslutade med att ge en vink om vad som kommer att hända vid invigninge­n av Hallarna den 26 oktober. Bland annat kommer det att bjudas på artister som Ace Wilder, Micke Syd och Tommy Ekman.

KICKI EKBERG, Senior Strategic Advisor, varumärkse­sbyrån BVD

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? EUROSTOP BLIR HALLARNA. Ett 50-tal butikschef­er och anställda samlades på måndagsmor­gonen för att få veta mer om namnbytet.
Bild: ROGER LARSSON EUROSTOP BLIR HALLARNA. Ett 50-tal butikschef­er och anställda samlades på måndagsmor­gonen för att få veta mer om namnbytet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden