Hallandsposten

BEGRAVNING­AR

-

* I S:ta Katarina kapell har hållits begravning­sgudstjäns­t för Ingrid Axelsson, Halmstad. Som inledning spelade kantor Cecilia Sandgren på orgel Koppången av P-E Moraeus. Officiant var komministe­r Torbjörn Andersson. Akten avslutades med Tröstevisa av B Andersson.

* I Torups kyrka hölls har hållits begravning­sgudstjäns­t för Anne-marie Bengtsson, Torup. Som inledning spelade och sjöng församling­smusiker Maria Elisson Time to say goodbye av F Sartori/l Quarantott­o. Officiant var kyrkoherde Kjell-åke Dernestål. Efter avskedet vid kistan sjöng solisten O, store Gud av C Boberg och som avslutning spelades på piano den skotska folkmelodi­n Amazing grace.

* I S:ta Katarina kapell har begravning­sgudstjäns­t hållits för Ulla-karin Bille, Halmstad. Akten inleddes med att kantor Cecilia Sandgren på orgel spelade Ännu doftar kärlek av M Fredriksso­n/l Lindblom. Stefan Westerberg ackompanje­rade därefter sig själv på piano och sjöng Guldet blev till sand av B Ulvaeus/b Andersson. Officiant var komministe­r Anna-maria Carlwe. Efter avskedet framförde solisten En sång om oss av B Wastesson. Som avslutning spelade organisten Sol, vind & vatten av T Gärdestad.

* I Harplinge kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Marie Falkström, Halmstad. Solist Karin Nordenfelt sjöng Lullabye av B Joel, Himlen i min famn av C Häggkvist samt Himlen är oskyldigt blå, alla tre till pianoackom­panjemang av kantor Eva Persson. Hon ackompanje­rade även på orgel trumpetare­n Roger Carlsson som framförde den skotska folkmelodi­n Amazing grace. Officiant var kyrkoherde Peder Jarnvall. Man lyssnade även på Wuthering hights med Kate Bush och Ängeln i rummet med Eva Dahlgren. Som avslutning spelade Roger Carlsson och Eva Persson på trumpet respektive orgel Stad i ljus av P Bäckman.

* I Martin Luthers kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Gunvor Grip, Halmstad. Som inledning spelade kantor Cecilia Sandgren på piano Brusa högre lilla å av B J:son Lind. Cecilia Sandgren sjöng Orgeln på vinden av A Hambe. Officiant var komministe­r Bengt Andersson. Solisten sjöng även Tusen Bitar av B Afzelius samt Gabriellas sång av P Bäckman. Som avslutning spelade Cecilia Sandgren på tvärflöjt Öppna Landskap av U Lundell. I Hishults kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Allan Gustafsson, Hishult. Som inlednings­musik spelade kantor Jack Pålsson på orgel Tröstevisa av B Andersson. Officiant var komministe­r Tommy Nicklasson. Vid kistan tog anhöriga ett sista avsked. Som avslutning­smusik spelades Jag har hört om en stad av L Lithell.

* I Snöstorps kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Karin Hallberg, Halmstad. Akten började med att organist Lena Nielsen på orgel spelade Tröstevisa av Benny Andersson. Därefter spelades från Spotify Du är för alltid en del utav mig med Lars Berghagen. Officiant var komministe­r Jonas Kennerö. Efter tonerna av Där rosor aldrig dör med Bjørn Norum och Torunn Alfsen, bars kistan ut till graven där familj, släkt och vänner tog avsked.

* I S:ta Anna kapell har hållits borgerlig begravning­akt för Rune Hertmark, Halmstad. Som inledning spelades Härlig är jorden med Christer Sjögren. Borgerlig officiant var Jonas Ottosson. Musik som spelades under akten var När du går över floden, Pärleporte­n samt Jag har hört om en stad med Christer Sjögren. Man lyssnade dessutom på Sång till friheten med Björn Afzelius, Så skimrande var aldrig havet samt Sov på min arm med Svenbertil Taube.

* I Snöstorps kyrka har hållits begravning­sgudstjäns­t för Helena Karlsson, Halmstad. Som inledning spelade musikdirek­tör Stefan Wikrén på orgel Ave Maria av F Schubert. Officiant var komministe­r Bengt Andersson. Under det att kistan fördes ut ur kyrkan spelades Air av J S Bach. Avsked togs vid graven.

* I Söndrums kyrka har hållits begravning­sgudstjäns­t för Ulf Lundgren, Halmstad. Som inledning spelade kantor Ingrid Larne på piano Som en bro över mörka vatten av P Simon. Officiant var komministe­r Olof Olsson. Anders Schager spelade på gitarr sin egen låt När känslan brister. Efter avskedet i kyrkan avslutades akten med att organisten spelade Always look on the bright side of life av E Idle.

* I Snöstorps kyrka har hållits begravning­sgudstjäns­t för Barbro Ohlsson, Halmstad. Som inledning spelade kantor Göran Persson Gammal Fäbodpsalm av O. Lindberg. Officiant var komministe­r Per Moberg. Avsked togs i kyrkan och som avslutning spelades på orgel Tröstevisa av B Andersson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden