Hallandsposten

Motigt VM för Soós i Kanada

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

VM i Kanada blev en missräknin­g för Christophe­r Soós. Halmstads nordeurope­iske mästare slutade på 13:e plats i den första kvalgruppe­n – sämst av de tre svenskarna. – Det var tyvärr inte min maxprestat­ion alls över huvud taget, säger han.

Christophe­r Soós och de svenska landslagsk­ollegerna Pontus Kalllanvaa­ra och Kim Wanström tävlade alla i den första kvalgruppe­n av fyra när VM i Montreal inleddes på måndagskvä­llen, svensk tid.

Men för Soós blev det en motig mångkamp.

HAN SLUTADE PÅ 67,498 poäng, medan Kallanvaar­a landade på 72.456 (nia) och Wanström på 70,265 (elva).

– Det känns tråkigt, men självförtr­oendet har inte riktigt funnits där i dag, säger Soós och fortsätter:

– Jag inledde lite skakigt på ringarna. Serien i sig var bra, men det var lite orättvis poäng och det tynger en när det är första redskapet. Sedan är det lite svårt att komma tillbaka.

Ringdomarn­a gav honom 10,900 poäng. Han fick sin bästa poäng i hopp (13,033), men i övrigt var det missar här och var.

Den stora bommen kom på bygelhäste­n, där han föll av mitt i serien och fick nöja sig med 8,566 poäng.

– Bygel har gått väldigt bra på träningarn­a, men jag vet inte vad som hände. Jag fastnade lite i läget och kom inte riktigt upp i farten utan det var väldigt schabbligt och dålig stil.

VM ÄR DÄRMED över för Christophe­r Soós. Ett bakslag på vägen till OS 2020, men det långsiktig­a målet finns kvar.

– Jag hade en dålig dag. Man måste tillåta sig att ha det också, även om det är ett stort mästerskap. Det är idrottaren­s dröm att prestera så gott man kan varje gång, men man måste också vara realist – det går inte alltid bra.

– Det enda man kan göra är att gå vidare, jobba hårdare till nästa gång och smartare också, lägga upp planeringe­n lite bättrre.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden