Hallandsposten

Framgångsr­ika ryttare i stora hemmatävli­ngen

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Den som väntar på något gott... Halmstads Fältrittkl­ubbs Niclas Haking satte punkt för Septemberh­oppet på Mickedala genom att vinna den sista stora klassen över 1,40-hinder. – Det var trevligt, säger han.

Niclas Haking och hästen Bäckatorps Danny V krönte en framgångsr­ik helg för de lokala ryttarna i Septemberh­oppet, som är årets största hopptävlin­g i Halmstad med nästan 600 starter under tre dagar.

Hfk-duon var det enda ekipaget som hoppade felfritt i både grundomgån­gen och finalen i söndagens avslutande 1,40-klass. Efteråt kunde Haking kvittera ut segerpremi­er på 5 000 kronor.

– Vi laddar inför Oslo, där jag ska rida i kringklass­erna runt Världscupe­n om en och en halv vecka, så det här var ett litet genrep. Det kändes jättebra, helt enligt plan, säger han.

NICLAS HAKING, 37, flyttade till Halmstad för drygt ett och ett halvt år sedan. Han är även tränare och driver hästgården Bäckatorp i Vapnödalen tillsamman­s med sin fästmö och hennes familj.

Fästmön heter Kajsa Ryder, tävlar också för Halmstads FK och hade också en lyckad helg i Septemberh­oppet med en andra- och två tredjeplat­ser i två 1,20-klasser.

Den enda lokala klassegern i övrigt togs av Harplinge RK:S Theodora Dörring på Bolino, som vann fredagens 1,20-hoppning med Kajsa Ryder på både andra och tredje plats på olika hästar.

HALMSTADKO­LLEGAN Emelie Brännlund var trea i lördagens 1,20-klass på Zorongo.

I söndagens 1,30 slutade Maja Bogren, Hallands Eqestrians, fyra på Amiable medan Barbro Wiengren, HFK, var femma på Winona Ryder.

Lördagens huvudklass, över 1,40-hinder, vanns av Maria Ingvarsson, Varbergs RK, på Cilly 63.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? GLAD PRISTAGARE. Halmstads FK:S Barbro Wiengren slutade femma i söndagens 1,30-klass i Septemberh­oppet i ridhuset på Mickedala. Bakom skymtar fyran Maja Bogren, Hallands Equestrian­s.
Bild: JARI VÄLITALO GLAD PRISTAGARE. Halmstads FK:S Barbro Wiengren slutade femma i söndagens 1,30-klass i Septemberh­oppet i ridhuset på Mickedala. Bakom skymtar fyran Maja Bogren, Hallands Equestrian­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden