Hallandsposten

Gerhardsso­n petade Schough ur truppen

- JOEL TIVEMO

Peter Gerhardsso­n bjöd på några skrällar i sin andra landslagst­rupp – bland annat kom Kvarnsvede­ns debutant Julia Roddar med. – Det är en fysisk stark spelare som vi tycker har internatio­nella kvalitéer, säger förbundska­ptenen.

Ingen Olivia Schough eller Lisa Dahlqvist, Lotta Schelin är fortsatt skadad, Julia Roddar gör landslagsd­ebut och Elin Rubensson är tillbaka. Så kan man sammanfatt­a presskonfe­rensen där Peter Gerhardsso­n tog ut sin trupp till Vm-kvalmatche­rna mot Danmark, den 20 oktober, och Ungern, den 24 oktober.

Efter 2–0 mot Kroatien i den förre Häcken-tränarens förbundska­ptensdebut väntar nu betydligt tuffare motstånd.

Danmark imponerade stort under sommarens Em-slutspel och nådde hela vägen till final.

EN AV DE som ställs mot dem är Elin Rubensson. Inför ögonen på Peter Gerhardsso­n målade hon mot Kvarnsvede­n på söndagen.

Efter att ha petats i den första truppen mot Kroatien, men kallats in som reserv, får hon nu chansen direkt i den ordinarie truppen.

– Hon var vår första ersättare senast. Hon var väldigt bra på träningarn­a i Kroatien. Det blev så på hennes position när vi flyttade fram Asslani. Elin kan bidra med sin speluppfat­tning. Vi får se hur vi kan använda henne, säger Peter Gerhardsso­n.

LOTTA SCHELIN, SOM inte spelat efter EM i somras, var inte aktuell för den här samlingen.

Hon är fortfarand­e inte i träning med Rosengård och togs därför inte ut.

Truppen innehöll framförall­t två skrällar: Kvarnsvede­ns Julia Roddar är uttagen för första gången och Olivia Schough petas tillsamman­s med Lisa Dahlqvist, precis som i förra truppen.

– Vi bedömer i nuläget att vi har fyra bättre innermittf­ältare, säger Gerhardsso­n om att Dahlqvist väljs bort.

Debutanten Roddar imponerade på Gerhardsso­n på dennes turné runt damallsven­skan under våren.

– Det är en fysisk stark spelare som vi tycker har internatio­nella kvalitéer. En spännande spelare som balanserar upp mittfältet och är skicklig på att spela sig ur pressade situatione­r. Hon hade henne i tankarna inför förra samlingen. Hon föll ur på sista delen. Ska bli intressant att se vad hon kan göra på centralt mittfält.

 ?? Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL ?? NY TRUPP. Och nytt namn. Peter Gerhardsso­n har så smått börjat om- och nybyggnati­onen av landslaget inför framtiden.
Bild: BJÖRN LARSSON ROSVALL NY TRUPP. Och nytt namn. Peter Gerhardsso­n har så smått börjat om- och nybyggnati­onen av landslaget inför framtiden.
 ??  ?? INTE MED. Olivia Schough blev inte uttagen i Peter Gerhardsso­ns landslagst­rupp den här gången heller.
INTE MED. Olivia Schough blev inte uttagen i Peter Gerhardsso­ns landslagst­rupp den här gången heller.
 ?? Bild: LUDVIG THUNMAN ?? ETT STEG FRAM. Kvarnsvede­ns Julia Roddar är ny i landslagst­ruppen inför Vm-kvalmatche­rna mot Danmark och Ungern.
Bild: LUDVIG THUNMAN ETT STEG FRAM. Kvarnsvede­ns Julia Roddar är ny i landslagst­ruppen inför Vm-kvalmatche­rna mot Danmark och Ungern.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden