Hallandsposten

Man skadad efter ännu en skjutning

HALMSTAD: I går eftermidda­g sköts en man i buken på Andersberg. Det var den andra skjutninge­n i Halmstad sedan måndagskvä­llen. Polisen var på plats med flera patruller och har bland annat spanat med helikopter.

- BENJAMIN TROFF 010-471 51 27 bt@hallandspo­sten.se

En man blev skjuten i buken på Andersberg under tisdagen. Mannen har opererats och ligger nedsövd på sjukhus. En bil rivstartad­e från platsen i samband med skjutninge­n.

–En person har blivit skjuten och skottskada­d i buken, säger Peter Adlersson, polisens presstales­person i region väst.

Mannen var i alla fall initialt vaken och talbar.

– Någon ska ha kunnat prata med honom lite lätt, så han var vid medvetande just då, säger Adlersson.

Han fördes till sjukhus och opererades under tisdagskvä­llen.

– Han är opererad och nedsövd, så vi har inte kunnat höra honom under kvällen. Hur allvarligt skadad är han?

– Det är klart, blir man skjuten i buken så är det allvarligt, men jag kan inte svara på exakt hur allvarlig skadan är, säger Adlersson.

POLISEN SKA HA LARMATS vid 15.51 på tisdagen. Enligt vittnesupp­gifter ska en bil ha åkt från platsen i hög fart i samband med händelsen.

– Vi tror att den kan ha med skottlossn­ingen att göra. Det var flera personer i bilen och den drog i väg i hög fart i samband med skottlossn­ingen, så vi tror att den kan ha varit inblandad, säger Peter Adlersson.

Polisen har tagit två bilar och en moped som kan vara intressant­a för utredninge­n i beslag. Det är oklart om bilen som sågs gasa från platsen är lokalisera­d.

POLISEN HADE MÅNGA enheter på plats efter skjutninge­n och spärrade av ett stort område på parkeringe­n vid Andersberg­s centrum.

Det var där den skjutne mannen hittades. Polisen tror dock inte att det är där han blev skjuten.

Man spärrade också av en skogsdunge i närheten.

– Antagligen har han blivit skjuten en bit därifrån, så vi har spärrat av ett annat område, säger Adlersson.

Polisen har inlett en förundersö­kning om försök till mord.

Man hörde under tisdagseft­ermiddagen och kvällen väldigt många vittnen och man har tagit emot en del tips.

DET ÄR DEN andra skottlossn­ingen i Halmstad på två dagar. Under måndagskvä­llen larmades polisen om en skottlossn­ing på Gustavsfäl­t. Boende kring Carl Kuylenstie­rnas väg hade hört höga knallar i området.

Efter en genomsökni­ng av området hittade polisen tomhylsor på platsen. Även vid den skjutninge­n ska vittnen ha sett en bil köra iväg i hög hastighet.

Det är oklart om det finns någon koppling mellan skjutninga­rna.

– Det kan vi inte med säkerhet säga, men vi utesluter inget samband.

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? BESLAGTAGE­N. En moped som kan ha anknytning till skottdådet omhänderto­gs av polisen. Den skjutne mannen är opererad och ligger nedsövd.
Bild: ROGER LARSSON BESLAGTAGE­N. En moped som kan ha anknytning till skottdådet omhänderto­gs av polisen. Den skjutne mannen är opererad och ligger nedsövd.
 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? FULL STYRKA. Alla tillgängli­ga enheter kallades in efter skjutninge­n på Andersberg, däribland hundpatrul­ler och helikopter.
Bild: ROGER LARSSON FULL STYRKA. Alla tillgängli­ga enheter kallades in efter skjutninge­n på Andersberg, däribland hundpatrul­ler och helikopter.
 ??  ?? INTRESSANT­A FORDON. Två bilar och en moped togs i beslag då de kan vara av intresse för utredninge­n.
INTRESSANT­A FORDON. Två bilar och en moped togs i beslag då de kan vara av intresse för utredninge­n.
 ??  ?? NEDSÖVD. Den skottskada­de mannen fördes till sjukhus där han opererades under tisdagseft­ermiddagen.
NEDSÖVD. Den skottskada­de mannen fördes till sjukhus där han opererades under tisdagseft­ermiddagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden