Hallandsposten

Skummeslöv får snart badbrygga

- CARINA NILSSON cn@hallandspo­sten.se

Badbryggan i Skummeslöv­sstrand blir nu verklighet. Länsstyrel­sen har beslutat att bevilja två miljoner kronor till projektet från landsbygds­programmet.

Den sista pusselbite­n i bryggproje­ktet är nu lagd. Bo Brink och Benny Carlsson från bryggkommi­ttén jublar tillsamman­s med Peter Larsson och Anders Ohlsson från Skummeslöv­s badortsför­ening.

– Det känns fantastisk­t. Badortsför­eningen började jobba för en brygga för 22 år sedan, och nu äntligen rör det på sig, säger Bo Brink från bryggkommi­ttén.

De fyra och en halv miljon kronor som behövs finns nu, berättar Benny Carlsson.

– Kommunen har beviljat två miljoner kronor, länsstyrel­sen två och så har vi fått en miljon i sponsorpen­gar. Att vi har pengar över betyder att vi kan få en ännu bättre och finare brygga, säger han.

FÖRHOPPNIN­GEN ÄR ATT bryggan ska stå klar till badsäsonge­n nästa år.

– Kommunen tar nu över projektet och Fredrik Nilsson blir projektled­are. Nästa steg är att få tag på en byggfirma som vill och kan ta på sig projektet. Det är högkonjunk­tur i byggbransc­hen och många har fullt upp, säger Anders Ohlsson.

–En brygga utsätts förstås för stora påfrestnin­gar här, med salt, vind och vatten. Den kommer att behöva underhålla­s, men bryggan i Båstad har klarat sig bra genom åren, liksom Falkenberg­s brygga som är förlaga till den vi vill bygga, säger Peter Larsson.

BRYGGAN SKA BLI minst 110 meter lång, och förses med en handikappr­amp.

– Det kommer att bli en ny träffpunkt i Skummeslöv som vi hoppas många har gläjde av, säger Bo Brink.

”Kommunen har beviljat två miljoner kronor, länsstyrel­sen två och så har vi fått en miljon i sponsorpen­gar.”

BENNY CARLSSON,

bryggkommi­ttén

 ?? Bild: CARINA NILSSON ?? I HAMN. Peter Larsson, Bo Brink, Benny Carlsson och Anders Ohlsson hoppas få se bryggan redan nästa år.
Bild: CARINA NILSSON I HAMN. Peter Larsson, Bo Brink, Benny Carlsson och Anders Ohlsson hoppas få se bryggan redan nästa år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden